Dimecres, 24 d'abril de 2024
incendis forestals

El Govern destinarà 72 milions al nou pla de prevenció d'incendis forestals

L'objectiu és preparar els boscos catalans per fer front a l'emergència climàtica i als incendis de sisena generació

Redacció Catalunya | 14 de gener de 2022 a les 11:30
Teresa Jordà presentant el pla aquest dijous | Govern
La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha presentat aquest dijous a Sant Cugat del Vallès el nou pla de prevenció d’incendis 2022-2025, per preparar els boscos de Catalunya per fer front a l’emergència climàtica i als incendis de sisena generació.

Jordà ha qualificat el pla com “el més ambiciós de la història de Catalunya”, i ha assegurat que suposarà una inversió històrica de més de 72 milions d’euros que s’executaran entre 2022 i 2025". En aquest sentit, la consellera ha afegit que es tracta d’un "pla amb mirada a mig i llarg termini que pla multiplicarà per sis el pressupost destinat a aquesta finalitat, passant dels 3 milions d’euros de 2021 als 18 milions d’euros anuals a partir d’aquest mateix any".

La titular d’Acció Climàtica ha recordat que "com a conseqüència de l’emergència climàtica els boscos del nostre país són més vulnerables que mai als incendis forestals i que cal tenir ben present l’amenaça que representen els incendis de sisena generació". En aquesta línia, ha recordat que "els experts sempre expliquen que els incendis s’apaguen a l’hivern i per això cal tenir un paisatge i uns boscos preparats pels incendis forestals, que ajudin també i facin possible que els incendis es puguin apagar".

Per aquest motiu, Jordà ha defensat la necessitat d’aquesta inversió per actuar ambientalment per protegir i conservar els ecosistemes forestals del nostre país i garantir la salut de la biodiversitat.



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació