Dijous, 18 d'abril de 2024
astronomia

Més de 24.000 visitants al Parc Astronòmic del Montsec durant el 2021

L'octubre ha sigut el millor mes en qüestió de les 13 temporades de l’Astronòmic

Redacció Montsec | 13 de gener de 2022 a les 11:30
Vista nocturna de la zona parc de telescopis del Parc Astronòmic | Govern
El Parc Astronòmic del Montsec tanca la temporada 2021 amb xifres positives: 24.443 persones han gaudit de l’observació de l’univers a l’equipament i de l’àmplia oferta d’activitats i propostes que s’han dut a terme del 19 de febrer de 2021 al 9 de gener de 2022. La xifra representa un increment del 63% respecte als visitants de 2020, any en què va acollir fins a 14.979 persones.

Els resultats d’ambdues temporades han estat clarament marcats per les restriccions d’aforament i de mobilitat per als potencials visitants vinculades a les mesures de prevenció per a la propagació de la Covid-19. Al 2019 van visitar l’Astronòmic 35.421 persones. El parc va donar el tret de sortida a la temporada 2021 el 19 de febrer per a grups escolars i d’estudiants universitaris; a mitjans de març ja va obrir les portes al públic general i ha estat operatiu fins aquest diumenge, adaptant el format de les activitats i aplicant protocols i mesures per garantir un espai i unes activitats segures.

Una temporada de retorn progressiu a l’activitat habitual


A la primavera, i degut a les restriccions, el Parc Astronòmic no va poder oferir la seva activitat estrella: les sessions de nit, però sí que es van poder realitzar sessions d’observació diürnes i activitats lectives per a escoles i grups d’estudiants, amb una afluència força destacable. Així, l’observació diürna per al públic general ha representat el 34% del total de les visites.

A l’estiu ja es van poder reprendre les activitats nocturnes amb normalitat i durant la tardor l’assistència de visitants al Parc ha estat molt destacable. De fet, aquest octubre ha sigut el millor mes d’octubre de les 13 temporades d’història de l'Astronòmic. El 2021 també ha estat un any de reconeixement per al Parc, que va ser guardonat amb el Premi Starlight 2020 durant la Conferència Internacional d'Astroturisme.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació