Dissabte, 27 d'abril de 2024
coronavirus

Els positius al Pallars ja superen els 300 casos durant la primera setmana de l'any

Entre el 3 i el 9 de gener, el Pallars Jussà ha notificat 218 contagis, mentre que al Sobirà n'hi ha 148

Tomàs Garcia Espot Pallars | 13 de gener de 2022 a les 10:50
Els centres educatius pallaresos freguen el centenar de confinats | TGE

Els efectes de les festes de Nadal ja s'han fet notar en el panorama epidemiològic pallarès. Entre el 3 i el 9 de gener, el Pallars ha notificat fins a 366 positius per Covid-19, 218 dels quals s'han produït al Pallars Jussà i 148 al Pallars Sobirà. Aquestes noves xifres han provocat que el risc de rebrot també s'hagi disparat a les dues comarques respecte fa set dies. Tot i tenir menys casos, al Sobirà se situa per sobre dels 5.000 punts, mentre que al Jussà supera lleugerament els 4.000. Pel que fa a la velocitat de transmissió, però, la tendència ha anat a la baixa en ambdues comarques.

A nivell local, gairebé tots els municipis pallaresos han notificat casos, a excepció de Sant Esteve de la Sarga, Abella de la Conca, Farrera i la Guingueta d'Àneu, que de moment estan lliures de Covid-19. En l'altra cara de la moneda, els municipis amb més incidència són aquells més poblats. És el cas de Tremp, amb 96 positius, la Pobla de Segur, amb 83, i Sort amb 51 casos actius


Els centres educatius freguen el centenar de confinats


Tot i que la situació als centres escolars pallaresos no és la mateixa que abans de les vacances, el nombre de persones confinades continua alt i ja s'acosta al centenar. Al Pallars Jussà la xifra total és de 61 aïllats, mentre que els positius notificats en els darrers 10 dies és de 55. Els centres amb més incidència són l'Escola Valldeflors, amb 16 confinats, i l'Institut de la Pobla de Segur, amb 15.

Al Pallars Sobirà la situació és semblant tot i que la xifra d'aïllats de moment si situa en 37, mentre que el nombre de positius en els últims 10 dies és de 39 persones. L'escola que registra més confinats és La Closa d'Esterri d'Àneu, amb 13, seguida per l'institut del mateix municipi, que actualment en té vuit.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació