Dissabte, 15 de juny de 2024
esquí

L'Esport Blanc Escolar comença amb 350 alumnes de set escoles pallareses

En els propers tres mesos, la iniciativa aproparà els esports de neu i els seus valors a prop de 2.500 alumnes de les nou comarques del Pirineu

Redacció Pallars | 12 de gener de 2022 a les 10:22
La primera jornada va tenir lloc a l'estació de Masella | ACN
El programa Esport Blanc Escolar (EBE) de promoció dels esports d'hivern a l'alumnat de 3r i 4t de primària comptarà enguany amb 350 alumnes provinents de set escoles del Pallars. En els propers tres mesos, la iniciativa -que aquesta setmana ha estrenat la novena edició consecutiva- aproparà els esports de neu i els seus valors a prop de 2.500 alumnes de les nou comarques pirinenques.

Una novetat respecte al curs passat és la recuperació de la jornada Graduació de Neu pels nois i noies de 4t curs. Es tracta d'una trobada entre totes les escoles del programa EBE per graduar l'alumnat d'aquest curs de primària que hi hagi participat, en la qual es treballen totes les activitats del mateix amb un caràcter lúdic-competitiu


L'Esport Blanc Escolar té l'objectiu d'impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d'hivern en les seves diferents modalitats, fent una atenció especial a les comarques pirinenques. L'altra finalitat és educar mitjançant l'esport a respectar, gaudor, conviure, estimar i conèixer les nostres muntanyes amb la complicitat docent dels centres educatius i dels tècnics d'esport.

Aquesta iniciativa, que va néxier el curs 2013-2014 amb només 142 alumnes, està integrada al programa d'educació física i es realitza en horari lectiu i consta de vuit sessions, que es duen a terme durant el segon trimestre del curs escolar. Les sessions es divideixen en tres d'esquí nòrdic, tres d'alpí i dos de surf de neu.
 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació