Dimarts, 23 d'abril de 2024
esports

Eugeni Roselló participa per novè any a la «Spine Race»

Quan ja s'ha arribat a l'equador de la prova, considerada "la més brutal del Regne Unit", el poblatà avança en segona posició

Tomàs Garcia Espot Regne Unit | 11 de gener de 2022 a les 11:15
Eugeni Roselló durant la sortida de la cursa | Spine Race
El corredor poblatà Eugeni Roselló ha començat per novè any la Montane Spine Race, una cursa considerada com "la més brutal del Regne Unit". La prova va donar el tret de sortida el passat diumenge, i com és habitual, recorrerà sense parades les 268 milles (431 quilòmetres) de longitud del sender del Pennine Way.

Fins a 18 corredors de 17 països van prendre la sortida des de Edale Station, a la riba del riu Noe, i intentaran arribar a Kirk Yetholm, a la frontera amb Escòcia. Tal com destaca el portal Ultres Catalunya, el segon dia de la Spine Race ha estat marcat per la pluja constant que ha caigut al llarg de la jornada, i que ha convertit el terreny en un autèntic fangar. A més, la tempesta Arwen del novembre passat va fuetejar severament la zona deixant algunes zones del recorregut totalment impracticables.

Pel que fa a la classificació, el britànic Kim Collison, que havia liderat la cursa juntament amb Damian Halls, ha decidit abandonar. Això ha fet que, amb Halls al capdavant, Eugeni Roselló hagi avançat fins a la segona posició, a uns 34 quilòmetres del líder.

La Spine Race no és una cursa gens desconeguda per al poblatà, que l'any 2013 -en la seva primera participació a la prova- es va coronar com a campió i va ser rebut amb eufòria per les poblatanes i els poblatans. En les posteriors edicions, però, Roselló no va tenir tanta sort: a la del 2014, l'atleta va abandonar per una hipotèrmia, mentre que a les del 2015 i el 2016 no va poder acabar la cursa a causa d'una lesió al genoll.

L'any 2017 les coses li van sortir millor, i el corredor poblatà va finalitzar la Spine Race aconseguint la tercera posició. L'any següent, però, la sort li va tornar a girar l'esquena, havent d'abandonar la cursa per problemes amb el GPS, mentre que a la vuitena edició, la del 2020, els problemes als peus van impedir Roselló finalitzar la cursa.

 Podeu seguir el recorregut en directe d'Eugeni Roselló a través d'aquest enllaç
 

 


Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació