Divendres, 19 d'abril de 2024
justícia

El jutge arxiva definitivament el cas del veí de Sarroca de Bellera que va matar dos gossos

El Tribunal Suprem considera que l'home va actuar de manera "justificada" al tractar-se de gossos de raça perillosa

Redacció Sarroca de Bellera | 11 de gener de 2022 a les 09:00
Imatge dels dos gossos morts a trets a la carretera a Sarroca de Bellera | Plataforma Animalista Terres de Lleida
El Tribunal Suprem ha exculpat definitivament el veí de Sarroca de Bellera que va matar a trets dos gossos el maig del 2018, tal com avança el diari Segre. La causa contra l'home, acusat de maltractament animal, ja havia estat arxivada per l'Audiència de Lleida a finals del 2019. Aquesta darrera sentència arriba després d'un recurs del propietari dels animals, i ambdós tribunals consideren provat que l'home va actuar de manera "proporcionada" i en "legítima defensa" al tractar-se de gossos de raça perillosa.

Segons el relat de l'home, els fets van tenir lloc quan va veure que els gossos estaven atacant un vedell de la seva propietat, i quan aquests se li van encarar, els va disparar. Per la seva banda, el denunciant, que és educador caní, va assegurar en el seu moment que "eren gossos del tot sociables". Una afirmació que va ser desmentida aquest diari per fonts pròximes a l'aleshores acusat, que explicaven que els gossos eren perillosos i ja havien protagonitzat diversos atacs a veïns del poble i també a bestiar.

Finalment, el cas no va arribar a judici, i tant l'Audiència de Lleida com el Suprem ratifiquen que no hi ha indicis de que l'home matés de manera "sàdica" o "capritxosa" els dos gossos, al mateix temps que assenyalen que els animals anaven lliures i sense morrió. En el moment del primer arxivament de la causa, les acusacions -entre les quals la Plataforma Animalista de les Terres de Lleida- ja van lamentar que la causa no arribés a judici. Ara, amb l'arxivament del cas per part del Suprem, ja no es pot presentar cap més recurs.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació