16 d'abril de 2024
turisme

El Pirineu tanca les vacances amb 250.000 forfets venuts i un 70% d'ocupació

Els establiments turístics han pogut compensar el degoteig d'anul·lacions amb noves reserves

Redacció Pallars | 10 de gener de 2022 a les 08:30
Espot i Port Ainé han registrat més de 40.000 visitants durant les festes | ACN
El Pirineu i el Pallars han tancat les vacances nadalenques amb uns 250.000 forfets venuts, recuperant així xifres anteriors a la pandèmia, quan la venda es va situar en els 245.000 forfets. A banda, durant les festes també s'ha notat l'impacte de visitants no esquiadors que han aprofitat el bon temps i les temperatures suaus per gaudir de la neu i passejar pels entorns naturals de les zones amb estacions d'esquí.

De fet, més de 175.000 persones han passat per les sis estacions d'esquí de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) durant les mateixes dates. Una bona afluència de visitants que suposa un increment del 32% respecte als mateixos dies del 2019. A les dues estacions pallareses, Espot i Port Ainé, el balanç també ha estat força positiu. A la primera s'han registrat més de 14.500 visitants, un 48% més respecte el 2019, mentre que Port Ainé n'ha acollit més de 27.000, un 43% més respecte abans de la pandèmia.

Per altra banda, l'ocupació mitjana a les comarques pirinenques durant les festes s'ha situat al voltant d'un 70% de mitjana entre les diferents modalitats. Com és habitual, el cap de setmana de Cap d'Any és el que ha tingut una millor ocupació en els diferents sectors d'allotjament turístic de la demarcació, tot i que el context de pandèmia ha fet que aquestes xifres hagin estat inferior al d'altres anys.

De fet, l'augment de contagis ha generat un degoteig d'anul·lacions en els establiments de turisme reglat que en molts casos s'ha pogut cobrir amb noves reserves de persones que no havien aconseguit plaça de festes i que estaven en llista d'espera. Així doncs, durant el primer tram de vacances, entre el 26 i el 30 de desembre, l'ocupació a l'hoteleria s'ha situat entre el 70 i el 80%. D'aquestes, les places de bungalous del sector del càmping s'han situat per sobre del 80% i les del turisme rural en un 75% de mitjana.

A partir de Cap d'Any i fins al dia 4 de gener, l'ocupació en el sector de l'hoteleria s'ha situat entre el 60 i el 70%, mentre que el turisme rural i les places de bungalous han estat al 80% d'ocupació. Tot i que pel dia de Reis l'activitat ha estat baixa, a partir del dia 7 la situació ha millorat i ha suposat el colofó a la campanya turística.
 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació