Dimecres, 24 d'abril de 2024
meteorologia

Avís per neu i ventades al Pallars aquest diumenge

El vent bufarà fort i es poden acumular més de 20 centímetres de neu a partir dels 1.300 metres

Redacció Pallars | 8 de gener de 2022 a les 21:24
Efecte del torb a la Vall d’Àssua, en imatge d’arxiu | Turisme Pallars Sobirà
Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d’alerta el Pla Especial d’Emergències Ventcat davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d’un episodi amb fortes ratxes de vent a partir d'aquesta matinada i que durarà fins dilluns.
 

Segons preveu l’SMC, a partir d’aquesta matinada i tot diumenge s’iniciarà un episodi de fort vent que pot afectar gran part de Catalunya i molt especialment la comarca del Baix Camp. De cara a dilluns, es preveu que les ratxes més fortes afectin les comarques del Pirineu i les Terres de l’Ebre, amb cops de més de 72 km/h. El vent bufarà de component nord i oest. Al Pirineu i al Prepirineu, el llindar d'avís és probable que se superi sobretot a cotes altes.

Protecció Civil també ha posat en prealerta aquest dissabte el Pla especial d’emergències Neucat davant la previsió de l’SMC de nevades demà diumenge a les comarques del Pirineu Occidental, entre les quals el Pallars Sobirà i el nord del Pallars Jussà, així com el pla Inuncat per acumulació de pluja a aquestes mateixes comarques.

Segons l’SMC, es poden produir gruixos de més de 20 centímetres de neu a partir dels 1.300 metres. Pel que fa a l'Inuncat, demà i dilluns es poden acumular més de 100 litres a les comarques de la Val d’Aran, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació