Dissabte, 20 d'abril de 2024
pressupostos

El Consell del Jussà aprova un pressupost de 14,2 milions per al 2022

Els comptes, un 2,2% superiors als del 2021, tornen a situar l'ens com el de major inversió per habitant

Redacció Tremp | 29 de desembre de 2021 a les 09:30
Durant el ple es va fer un minut de silenci en memòria de Francesc Borrell | CCPJ
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha aprovat aquest dimarts un pressupost de 14,2 milions d'euros per al 2022. Uns comptes que són un 2,2% superiors als del 2021. Per altra banda, més del 30% del nou pressupost, en total 4,35 milions d'euros, pertanyen a diferents partides destinades a inversions.

En paraules del vicepresident del consell comarcal, Toni Millet, la qualitat dels serveis s'ha mantingut malgrat la situació de la pandèmia. Millet ha reiterat que el del Jussà és el consell que més diners inverteix per habitant. Una situació que ja es va donar als comptes del 2021 on la comarca, la 36a de Catalunya en nombre de població, també va tenir el 20è major pressupost del país en xifres absolutes.

Entre les noves inversions per al proper any destaquen les plantejades en l'àmbit del foment del reciclatge i les millores en gestió de residus finançades entre l'Agència de Residus de Catalunya i els fons Next Generation. També amb aquests fons europeus es planteja una acció per a la revitalització dels eixos comercials per un import de 611.374 euros.

Per altra banda, una partida de 315.000 euros es destinarà a millores d'eficiència energètica en edificis comarcals de serveis com són l'Epicentre o la seu del propi consell. Aquesta també inclou obres d'adequació d'un nou espai de l’ens comarcal per l'atenció ciutadana a la Pobla de Segur.

El pressupost també preveu una important donació econòmica per a la gestió dels diferents serveis que presta el consell com el de transport i menjadors escolars, serveis socials i d'atenció a les persones, la gestió del servei de recollida i tractament de residus, així com els serveis tècnics i d'atenció als ajuntaments o els de dinamització econòmica. També hi haurà donacions a l'Oficina Jove, l'oficina comarcal de turisme i al centre de visitants del Geoparc, entre molts altres serveis.

Durant el ple, celebrat presencialment però també de manera telemàtica per alguns dels consellers, s'ha dut a terme un minut de silenci en memòria de Francesc Borrell, alcalde de Salàs de Pallars i representant a l'ens comarcal, que va morir el passat 27 de novembre.



Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació