Divendres, 19 d'abril de 2024
ramaderia

El Pallars, territori que ha rebut més diners en compensacions ramaderes

Les dos comarques sumen gairebé 1,5 milions d'euros en ajuts i fins a 416 expedients

Redacció Pallars | 28 de desembre de 2021 a les 12:00
Un ramat de vaques baixant de la muntanya de Lladorre | ACN
Les comarques pallareses són el territori que ha rebut més diners en concepte de compensacions ramaderes. Uns ajuts que van ser atorgats el dijous 23 de desembre per part del Departament d'Acció Climàtica a les zones amb limitacions naturals de la campanya 2021. En total, són més de set milions d'euros, dels quals prop d'1 milió i mig van anar a parar al Pallars. 

L'objectiu d'aquesta línia és assegurar un ús continuat de les terres agràries, contribuint al manteniment d'una comunitat rural viable, que possibiliti la conservació del camp, i mantenir i fomentar sistemes agraris sostenibles amb especial consideració envers les exigències mediambientals.

Per aquest motiu, es compensen els costos addicionals i les pèrdues de renda per la realització de l'activitat agrària en les zones amb limitacions naturals o altres limitacions específiques. Els pagaments es concedeixen als agricultors que es comprometin a dur a terme la seva activitat agrària en aquestes zones.

En aquest sentit, el Pallars Jussà és la comarca que ha rebut un major import, amb prop de 750.000 euros i 275 expedients, mentre que el Pallars Sobirà és la segona, amb més de 720.500 euros i 141 expedients. Aquestes comarques, però, no són les que tenen més expedients pagats. Al capdavant hi ha les Garrigues, amb 586, la Terra Alta amb 510 i el Segrià amb 322.



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació