Dimecres, 24 d'abril de 2024
coronavirus

Els contagis al Pallars continuen alts però es mantenen estables

Actualment als centres educatius pallaresos hi ha 186 persones confinades

Tomàs Garcia Espot Pallars | 23 de desembre de 2021 a les 10:21
L'OMS alerta de les trobades per Nadal i de les celebracions | Europa Press

A les portes de les vacances de Nadal el nombre de contagis al Pallars continua rondant el centenar de casos. A les comarques pallareses s'han notificat un total de 109 casos entre el 12 i el 19 de desembre, 79 dels quals s'han produit al Pallars Jussà, mentre que 30 són del Sobirà. A la primera comarca el nombre de casos no ha variat massa, tot i que el risc de rebrot continua molt alt, concretament en 1.319 punts.

El municipis amb més incidència entre aquestes dates són Tremp, anb 43 casos, i la Pobla de Segur, amb 22, mentre que Castell de Mur, Talarn, Llimiana, Isona, Conca de Dalt, Abella de la Conca, la Torre de Capdella i Sarroca de Bellera tenen entre quatre i un positius. Per altra banda, la velocitat de transmissió (Rt) és més baixa que fa set dies i se situa en 1,02 punts.


Pel que fa al Pallars Sobirà, l'augment de positius sí que es més significatiu, ja que n'hi ha 10 més que la setmana passada. Aquest fet ha provocat que el risc de rebrot, que era de 965 punts, hagi escalat fins als 1.620, mentre que la Rt és de 1,97. La capital, Sort, és el municipi on s'hi han notificat més casos (22), seguida d'Alins, Llavorsí, Esterri d'Àneu, Espot i Alt Àneu, on els positius de moment són testimonials.

186 confinats el primer dia de vacances escolars


I amb les escoles des d'avui ja de vacances, la xifra de confinats als centres educatius pallaresos també es manté alta i escala fins als 186. Un augment significatiu respecte al 16 de desembre, quan la xifra era de 136. La majoria dels aïllats -concretament 129- pertanyen a centres del Pallars Jussà, especialment als de la ciutat de Tremp. 79 són del Maria Inmaculada, 30 de l'Escola Valldeflors, quatre de l'Institut de Tremp i dos de l'Escola d'Adults.

Encara al Jussà, els centres de la Pobla de Segur també tenen confinats: 12 a l'Escola Els Raiers, 10 a l'Escola Bressol i dos a l'Institut de la Pobla. Pel que fa al Sobirà, el nombre de persones aïllades arriba a les 56, la pràctica totalitat de les quals són dels dos centres educatius de Sort: 52 a l'Escola Àngel Serafí Casanovas i tres a l'Institut Hug Roger III, mentre que a Esterri d'Àneu hi ha un confinat a l'Institut SES Morelló.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació