Dijous, 18 d'abril de 2024
coronavirus

Els contactes estrets vacunats d'un cas positiu no hauran de fer quarantena

Salut rectifica la decisió inicial i accepta la recomanació del Ministeri de Sanitat

Redacció Barcelona, Catalunya | 23 de desembre de 2021 a les 08:39
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la conferència de presidents d'aquest dimecres | Govern
El Departament de Salut acceptarà la recomanació de la Comissió de Salut Pública i finalment acceptarà que les persones vacunades que siguin contacte estret no hauran de fer quarantena. D'aquesta manera, farà cas de la proposta del Ministeri de Sanitat, per bé que la idea inicial defensada pel Govern era que els ciutadans vacunats que fossin contacte estret d'un cas positiu es confinessin. Així ho havia defensat la presidenta del comitè assessor de l'executiu, Magda Campins, i també el conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

En un comunicat fet públic aquest dimecres, Salut admet que el nou protocol estatal genera "importants dubtes sobre la seva aplicabilitat", però justifica que el seguirà per evitar "més desconcert" entre la ciutadania i els professionals sanitaris de Catalunya. La mesura que exclou els vacunats de fer quarantena sí que estableix que durant deu dies hauran de limitar les activitats a aquelles que siguin "essencials", reduint "tot el possible" les interaccions socials.

L'acord d'aquest dimarts de la Comissió de Salut Pública, pres "per majoria", es va fer públic hores abans de la conferència de presidents autonòmics que aquest dimecres preveu encapçalar el cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, per analitzar l'estat de la pandèmia. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, hi reclamarà demà que es prenguin mesures a nivell estatal per limitar la mobilitat, a l'estil del que passarà a Catalunya a partir d'aquest dijous a mitjanit, si així ho avala la justícia.

"Cal que les mesures adoptades siguin extensibles a tot l'Estat", va ressaltar aquest dimarts Aragonès, en una roda de premsa des de Palau en la qual també va demanar a Sánchez que mantingui els fons Covid per al 2022 a l'hora de pal·liar les conseqüències econòmiques i socials de la sisena onada.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació