Divendres, 19 d'abril de 2024
residències

El conflicte laboral de la residència Verge de Ribera arriba als jutjats

La vista oral s’ha celebrat aquest dimarts arran de la demanda interposada per les treballadores contra l'Ajuntament de la Pobla de Segur

Redacció Lleida | 22 de desembre de 2021 a les 12:30
Les treballadores de la residència davant dels jutjats de Lleida | CGT Lleida
El conflicte laboral a la residència Nostra Senyora de Ribera de la Pobla de Segur finalment ha arribat als tribunals. Aquest dimarts els Jutjats del Canyeret de Lleida han acollit la vista oral arran de la demanda interposada per les treballadores i el sindicat CGT Lleida contra l'Ajuntament de la Pobla de Segur, titular del centre residencial.

Una denúncia que les treballadores de la residència van presentar per la “imposició", afirmen, d'un calendari laboral injust i abusiu”, i que, segons expliquen, suposa "una càrrega de treball inassolible per a la majoria de treballadores". Un calendari, a més, que segons aquest col·lectiu "afecta directament a la seva conciliació laboral i familiar".

L'alcalde de la Pobla, Marc Baró, explica que des del consistori segueixen defensant la proposta d'horari cíclic que van fer inicialment, afegint que l'antic horari era "ingovernable". Baró lamenta que no s'hagi pogut arribar a un acord però assegura que estan oberts a estudiar altres propostes. Finalment, l'alcalde espera que la sentència -que no està previst que es publiqui fins al mes de març- serveixi per solucionar el conflicte.

Entremig, el Departament de Treball va dur a terme dues conciliacions, que no va servir, però, perquè les dues parts arribessin a un acord. En un comunicat, les treballadores expliquen que van dissenyar una contraproposta que no va ser acceptada pel consistori poblatà, que així tot es va oferir per seguir negociant. 

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació