Dissabte, 20 de juliol de 2024
serveis socials

L'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu i Aran rebrà 720.000 euros pels pròxims tres anys

Aquest organisme ha atès a 5.068 persones i ha ajudat a inserir-ne 116

Redacció Tremp | 22 de desembre de 2021 a les 09:56
L'Ateneu Cooperatiu en una imatge d'arxiu | CCPJ
El Departament d'Empresa i Treball ha subvencionat amb 720.000 euros, per a tres anys, el projecte de l'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu i Aran. Aquesta subvenció suposa la consolidació del projecte de promoció, difusió i foment de l'economia social i cooperativa que es va engegar a finals del 2016, liderat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà i integrat per la resta de consells comarcals de l'Alt Pirineu i Aran.

El president del Consell Comarcal del Jussà, Josep Maria Mullol, ha destacat que en aquests cinc anys l'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu i Aran, ha atès a 5.068 persones i ha ajudat a inserir a 116 persones en entitats d'economia social. A més, ha acompanyat 194 persones i ha ajudat a constituir 17 cooperatives.


En les dues últimes convocatòries, s'han anat incorporant al projecte entitats de l'economia social, passant aquesta convocatòria a estar constituït per 12 entitats, els sis consells comarcals i sis cooperatives. La creació de llocs de treball i la creació d'empreses és una prioritat i una aposta estratègica per ampliar i fer créixer l'activitat econòmica a les sis comarques que conformen l'Ateneu de l'Alt Pirineu i Aran.

Les actuacions que es duran a terme dins d'aquest projecte per als pròxims tres anys de funcionament, tenen una doble finalitat i una mateixa mirada estratègica. Per una banda, aconseguir la creació, consolidació i el creixement de cooperatives, d'empreses socials i solidàries, així com dels ecosistemes cooperatius local. De l'altra, generar ocupació sostinguda i de qualitat. El projecte Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu i Aran forma part d'una Xarxa de 14 Ateneus d'arreu de Catalunya.
 

Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació