Divendres, 19 d'abril de 2024
solidaritat

«La Marató» recapta més de 9 milions d'euros per la salut mental

TV3 i Catalunya Ràdio dediquen la 30a edició del seu programa solidari a un grup de malalties que afecta el 25% de la societat

Redacció Barcelona | 20 de desembre de 2021 a les 10:30
Marcador final de «La Marató» | CCMA
La Marató ha recaptat aquest diumenge 9.022.147 euros per la salut mental després de l'últim recompte que s'ha fet a tres quarts de dues de la matinada. Han estat 7 hores a Catalunya Ràdio i gairebé 15 a TV3. La 30a edició del programa s’ha acabat, però el marcador continua obert i es poden seguir fent donacions. La 30a edició de la Marató ha estat la més coral fins ara, amb fins a trenta presentadors diferents, la majoria cares i veus conegudes de TV3 i Catalunya Ràdio.

Comunicadors com Lídia Heredia, Raquel Sans, Jordi Basté, Mònica Terribas, Laura Rosel, Gemma Nierga i Carles Francino han conduït La cita solidària, desenvolupada en els escenaris exteriors del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), a Barcelona, la Seu Vella de Lleida, l'amfiteatre de Tarragona i el Museu Dalí de Figueres, a banda del plató televisiu. Moltes cares conegudes, com Andrés Iniesta, Mercedes Milá o Oriol Mitjà, han trencat murs amb els seus testimonis com a persones que han patit o pateixen problemes de salut mental.

Amb l'art com a fil conductor de la jornada, la salut mental ha estat la protagonista de del programa solidari de TV3 i Catalunya Ràdio després que el 2020 es dediqués finalment a la Covid-19. Així, enguany es volia impulsar la recerca i investigació per un grup de malalties que afecten una de cada quatre persones en algun moment de la seva vida. L'any rècord de recaptació va ser el 2018 amb 15 milions d'euros per lluitar contra el càncer. El 2020 La Marató dedicada a la Covid va recaptar 13,8 milions. 
 

Un dels moments de la Marató. Foto: TV3


Depressió, ansietat, trastorn bipolar, esquizofrènia, trastorns obsessius compulsius, trastorns del neurodesenvolupament, trastorns de la conducta alimentària... Es tracta d'una Marató "que trenca murs". És el tercer cop en la història del programa solidari que es tracten les malalties mentals i la recerca estarà dirigida a la millora de la qualitat i de l'esperança de vida de les persones.

En un mes de tradicions, La Marató de TV3 s'ha convertit en una més. La setmana d'abans de Nadal tot Catalunya es bolca per recaptar fons any rere any. Molts municipis ja han organitzat activitats per col·laborar en una campanya que es va engegar a mitjans d'octubre amb activitats divulgatives arreu del territori. Creativitat, esports, cultura i unió; i tot, sumat a la solidaritat de la ciutadania.
 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació