Dimecres, 24 d'abril de 2024
trànsit

Veïns de Gerri de la Sal tallen la carretera contra l'excés de velocitat al poble

Tant el Servei Català de Trànsit com el Ministeri de Foment finalment han decidit abordar la problemàtica i buscar alternatives

Tomàs Garcia Espot Gerri de la Sal | 20 de desembre de 2021 a les 10:15
Imatge del tall intermitent de la N-260 d'ahir a la tarda | Ajuntament de Baix Pallars
Els veïns de Gerri de la Sal han tornat a alçar la veu contra l'excés de velocitat dels vehicles a l'entrada i a l'interior del poble, per on hi discorre la carretera N-260. Aquest diumenge a les quatre de la tarda els vilatans van tallar la via per defensar el seu dret "a viure segurs dins del seu municipi" i reivindicar que els cotxes no circulin a més de 30 quilòmetres per hora.

Es tracta d'una inquietud que ja ve de lluny -concretament des de l'inici de la legislatura- i que fa prop d'un mes va motivar una recollida de firmes. Ara, els veïns continuen denunciant que malgrat el límit de velocitat establert, hi ha molts vehicles que el sobrepassen. En aquest sentit, continuen demanant a les administracions que es prenguin les mesures necessàries per garantir la seguretat dels vianants.
 

Imatge d'una de les pancartes penjades pels veïns Foto: Ajuntament de Baix Pallars


Concretament, els habitants de Baix Pallars demanen que es col·loqui un radar fixe o bé s’instal·lin semàfors. A més, els talls d'aquest diumenge també s'han plantejat com una mesura de pressió cap a aquests organismes públics amb l'objectiu de fer notar el seu malestar i intentar desencallar la situació.

Una circumstància que ja s'ha produït, segons explica a Pallars Digital l'alcaldessa de Baix Pallars, Anna Sentinella, que afirma que fa una setmana el Servei Català de Trànsit va informar que treballarien juntament amb el Ministeri de Foment per tal d'abordar la problemàtica de Gerri i buscar alternatives.

De fet, durant aquests darrers dies els Mossos d'Esquadra han participat en l'estudi que aquests organismes públics han emprès per avaluar sobre el terreny l'excés de velocitat al municipi. En aquest sentit, l'alcaldessa informa que ja s'han posat algunes multes, i que després de les vacances nadalenques, membres de les dues administracions es reuniran amb el consistori i els veïns de Baix Pallars per discutir i decidir les possibles solucions.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació