Dimecres, 1 de maig de 2024
coronavirus

Més de 500 peticions per vacunar els infants a l'Alt Pirineu i Aran

Es calcula que aquest dimecres uns 120 nens i nenes han rebut el vaccí a la demarcació de Lleida

Redacció Alt Pirineu i Aran | 16 de desembre de 2021 a les 12:36
Una nena, vacunant-se en el primer dia de la vacunació infantil | Josep M. Llauradó
Salut ha rebut més de 500 peticions per vacunar infants de 5 a 11 a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran. Des del departament valoren molt positivament aquesta resposta, i ja s'ha explicat que aquest dimecres -primer dia de la campanya de vacunació infantil- a la demarcació s'han administrat uns 120 vaccins als CAP o espais annexes, els llocs on es realitzen les vacunacions al Pirineu. En xifres, recordem, la vacunació al Pirineu està destinada a un total de 4.500 nens i nenes.

La coordinadora del Pla de vacunació covid-19 a la Regió Sanitària de Lleida, Eloïsa Setó, ha qualificat d'"excel·lent" i "molt encoratjadora" l'arrancada de la fase de vacunació per a aquesta franja d'edat. "El balanç i el ritme de reserves és molt bo", ha destacat. Setó, a més, ha recordat que les famílies interessades en vacunar els seus fills han de demanar cita prèvia a través del web vacunacovid.catsalut.gencat.cat.

Així mateix, ha explicat que no s'ha començat per una edat concreta sinó que des del primer dia s'administra la vacuna a qualsevol nen que es trobi dins la franja d'edat que va dels 5 als 11 anys. En concret, reben la Pfizer pediàtrica, que conté una tercera part de la dosi de la vacuna per a adults. L'administració de les vacunes en els tres punts habilitats a la Regió Sanitària de Lleida es fa majoritàriament a les tardes, tot i que durant el període de vacances s'ampliarà també als matins.


 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació