Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

El Pallars comença a vacunar els infants de 5 a 11 anys aquest dimecres

El vaccí s’administrarà als Centres d’Atenció Primària o als espais annexes que ja s’utilitzen per vacunar

Redacció Pallars | 14 de desembre de 2021 a les 08:33
Alumnes entrant en una escola catalana el primer dia del segon trimestre | ACN
La campanya de vacunació per als infants de 5 a 11 anys començarà aquest dimecres al Pallars. Les famílies interessades ja poden agafar des d'aquest dilluns cita prèvia a través del lloc web vacunacovid.catsalut.gencat.cat, tot i que en cas de germans, els pares podran demanar cita conjunta. L'administració de les dosis es farà majoritàriament a les tardes, però durant el període de vacances s'ampliarà també al matí.

Al la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, per tant al Pallars, el vaccí s'administrarà als Centres d’Atenció Primària (CAP) o als espais annexes que ja s'utilitzen per vacunar. Atès que en aquests indrets es continua administrant la vacuna als adults, la vacunació es farà de manera diferenciada, ja sigui amb cues diferents o per horaris, depenent de cada espais.

En total, aquesta campanya de vacunació està destinada a 4.500 infants de la regió sanitària pirinenca, i està previst que durant aquesta setmana arribin 1.900 vacunes. La resta, ho faran a principis del mes de gener de 2022.

La dosi que rebran els nens i nenes és un terç de la dels adults i també es recomana una pauta de dues dosis, la segona al cap de quatre a vuit setmanes des de l'administració de la primera. La Covid no sol tenir efectes greus entre els infants, però sí en els adults amb qui conviuen. En aquest sentit, la vacunació busca protegir els adults i reduir la transmissió del virus a les aules, i per tant fer disminuir també els grups confinats i l'escalada de contagis entre la població.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació