Dissabte, 20 d'abril de 2024
alta tensió

ERC demana la compareixença d’entitats i plataformes en contra la MAT del Pallars al Parlament

Els republicans volen que l'Ajuntament de Tremp, el Consell del Jussà i dos plataformes expliquin les al·legacions contra l'autopista elèctrica

Redacció Tremp | 10 de desembre de 2021 a les 12:00
El diputat republicà Eugeni Villalbí durant la visita a Tremp | ERC
Esquerra Republicana de Catalunya, amb el suport d’altres grups parlamentaris, ha demanat la compareixença de l'Ajuntament de Tremp, del Consell Comarcal del Pallars Jussà, i de les plataformes NO a l’Autopista Elèctrica del Pallars i Salvem lo Pallars al Parlament de Catalunya per explicar les seves al·legacions en contra de la MAT del Pallars.

El diputat Eugeni Villalbí i portaveu de la comissió d’Acció Climàtica, acompanyat del acompanyat del diputat de l'Alt Pirineu i Aran, Antoni Flores, ha recollit, durant la seva visita a Tremp, el malestar del territori que es mostra contrari a aquesta autopista elèctrica. Una autopista que afectarà els municipis de Tremp, Isona i Conca Dellà, Castell de Mur i Gavet de la Conca, així com diverses zones d’interès geològic, que formen part del Geoparc Orígens.

La MAT del Pallars, recordem, està impulsada pel grup empresarial Forestalia, i te com a objectiu transportar energia produïda de l'Aragó fins a l'àrea metropolitana de Barcelona. Per a Esquerra, es tracta d'un projecte que "no dona resposta als reptes globals contra el canvi climàtic ni els principis que promou l'Agenda 2030". Uns reptes, afirmen, que són d'una "prioritat cabdal en aquest moment".

Està previst que s’instal·lin 56 torres al Pallars, cosa que suposarà un gran impacte a nivell paisatgístic i per a la biodiversitat, perquè algunes estan projectades a molt pocs metres de zones habitades o d’interès patrimonial, com ara el conjunt monumental de Mur. Per aquests motius, des del grup republicà diuen "no" a la MAT perquè "no canvia model, i per l’impacte econòmic, mediambiental, agrícola, paisatgístic i cultura que afectarà a tot el territori".
 

Altres notícies que et poden interessar




 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació