Divendres, 19 d'abril de 2024
Coronavirus

Sanitat autoritza la vacunació infantil contra la Covid

La immunització dels menors d'entre 5 i 11 anys arrencarà a partir del 13 de desembre amb Pfizer

Redacció Barcelona | 9 de desembre de 2021 a les 08:40
Sortida d’escola en un centre català | Gala Espín
La Comissió de Salut Pública ha donat llum verda a vacunar contra la Covid els infants d'entre 5 i 11 anys. En una reunió celebrada el passat dimarts al matí, l'organisme ha avalat la vacunació de nens amb el vaccí pediàtric de Pfizer després que l'Agència Europea del Medicament l'aprovés.

Espanya rebrà aquest desembre 1,3 milions de dosis d'aquesta vacuna i de cara al gener 2 milions més. Pfizer proposa administrar dues dosis de la vacuna pediàtrica als nens amb 28 dies de diferència, amb una quantitat total que equival a una de les dosis dels adults. La previsió és que les autonomies disposin d'aquest vaccí pediàtric a partir de la setmana vinent, a mitjans de desembre.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha apuntat que serà cada autonomia l'encarregada d'establir la "modalitat" per procedir a la immunització dels menors d'entre 5 i 11 anys quan arrenqui la campanya els propers dies. No ha aclarit, per tant, si el govern espanyol és partidari o no que la injecció de la dosi es dugui a terme als centres escolars per facilitar-ne la distribució.

En declaracions a la premsa a Brussel·les, on ha assistit a una reunió de ministres de salut de la Unió Europea (UE), Darias ha confiat que s'adoptin "les millors decisions" a la reunió de la Comissió de Salut Pública en què es discutirà l'estratègia de vacunació dels menors, amb l'objectiu que quan les vacunes estiguin disponibles el 13 de desembre s'estigui en "les millors condicions" per inocular-les. Serà el dia 15, però, quan les autonomies rebin les dosis per administrar-les.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació