Dijous, 18 d'abril de 2024
coronavirus

Els contagis al Jussà continuen a l'alça amb l'arribada del desembre

El risc de rebrot es dispara a la comarca, mentre que al Pallars Sobirà baixa lleugerament i els casos es mantenen estables

Tomàs Garcia Espot Pallars | 9 de desembre de 2021 a les 09:00
Validació del certificat Covid a l'entrada d'una cafeteria | Frederic Esteve
Els casos actius de Covid-19 a les comarques pallareses continuen a l'alça amb l'arribada del mes de desembre. Entre el 28 de novembre i el 4 de desembre, al Pallars s'han notificat fins a 65 positius, 19 més respecte als set dies anteriors. D'aquests, la gran majoria s'han produït al Pallars Jussà, concretament 57, dels quals 32 es focalitzen a la ciutat de Tremp, 17 a la Pobla de Segur, 5 a la Torre de Capdella, 2 a Senterada i un al municipi d'Isona i Conca Dellà.

Aquestes noves dades han provocat que el risc de rebrot es mantingui molt alt i es dispari fins als 1.223 punts, mentre que fa una setmana era de 780. Tanmateix, la velocitat de transmissió (Rt) continua més o menys igual, havent baixat només en nou dècimes (1,6).

Mentresant, al Pallars Sobirà, el nombre de contagis és el mateix que durant la setmana del 21 al 27 de novembre, amb vuit positius, alhora que el risc de rebrot i la velocitat de transmissió han davallat però es mantenen en nivells alts. Els contagis en aquesta comarca s'han notificat als muncipis de Sort (3), Baix Pallars (2), Rialp (1) i Soriguera (1).

La vacunació es dispara


En l'altra cara de la moneda, el ritme de vacunació a les dues comarques continua eixamplant-se, gràcies especialment a l'obligatorietat del certificat Covid per accedir a restaurants, gimnasos i residències. Aquest efecte s'ha fet notar amb més força al Pallars Sobirà, on 48 i 73 persones s'han inoculat la primera i segona dosi respectivament durant aquestes dates. Unes xifres que superen amb escreix les de la franja anterior, quan en total 29 persones havien rebut alguna de les dues dosis.

Al Pallars Jussà aquests registres també han augmentat, especialment els vacunats amb la primera dosi. Entre el 21 i el 27 de novembre, les persones a qui es va administrar la primera dosi eren 52, mentre que set dies després la xifra ha pujat fins a les 79. Pel que fa a la segona, el nombre de persones és gairebé indèntic, tot i que baixa lleugerament de 83 a 81.



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació