Dijous, 25 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

Els ajuntaments d'Alins i Llimiana donen suport als Jocs Olímpics d'Hivern

Prop de 70 ajuntaments catalans i sobretot aragonesos s'han adherit al manifest impulsat pel Conselh Generau d'Aran

Redacció Vielha | 2 de desembre de 2021 a les 11:40
El Palau d'Esports de Vielha durant la conferència a favor dels Jocs del passat 13 de novembre | ACN
Els ajuntaments pallaresos d'Alins i de Llimiana han donat el seu suport a la candidatura dels Jocs d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030. Els dos consistoris se sumen, doncs, a la posició presa pels consells comarcals del Pallars, i s'han adherit a la declaració institucional a favor dels jocs impulsada pel Govern aranès, i que compta també el suport de prop de setanta ajuntaments i institucions catalanes i sobretot aragoneses.

Pel que fa als consistoris aranesos, tots s'han unit al manifest "conscients de l'impacte positiu que podria tenir per al territori, i demostrant així el compromís de la Val d'Aran amb aquesta candidatura”, tal com ha dit la síndica, Maria Vergés. El govern d'Aran, afirma, vol ser una institució activa per aconseguir aquesta fita i és per aquest motiu que han fet arribar la declaració institucional a altres institucions i administracions públiques del Pirineu català i aragonès.

Fins al moment, un total de 67 administracions -entre diputacions, consells comarcals i ajuntaments- s'han adherit a aquest manifest. El Conselh Generau d'Aran ha fet arribar aquesta declaració institucional a la Generalitat, al govern d'Aragó, al govern espanyol, al Comitè Olímpic Espanyol (COE), al Comitè Olímpic Internacional (COI), a l'Ajuntament de Barcelona, a l'Ajuntament de Saragossa, a la Real Federació Espanyola d'Esports d'Hivern, així com a la Real Federació Espanyola de Gel i al Consell Superior d'Esports.


 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació