Dijous, 25 d'abril de 2024
coronavirus

El ritme de contagis augmenta al Pallars durant l'última setmana

La xifra de vacunats amb les dos dosis millora de manera significativa, especialment al Pallars Jussà

Tomàs Garcia Espot Pallars | 1 de desembre de 2021 a les 11:00
Una de les causes de l'augment de vacunats és l'obligatorietat del certificat Covid | Josep M Montaner
La pandèmia està empitjorant a Catalunya i el Pallars no n'és una excepció. A les comarques pallareses s'han notificat 46 casos actius de Covid-19 entre el 21 i el 27 de novembre, una xifra que gairebé dobla el nombre de contagiats regitrats en els set dies previs. De les dos comarques, el Pallars Jussà és la que més positius acumula, un total de 34, 26 dels quals s'han produït a la ciutat de Tremp. La resta s'han notificat a Talarn (4), Conca de Dalt (2), Isona i Conca Dellà (1) i Senterada (1).

Aquests registres han provocat que el risc de rebrot a la comarca augmenti fins als 780 punts i la velocitat de transmissió (Rt) sigui ara de 1,69. Mentresant, al Pallars Sobirà el nombre de contagiats per Covid-19 durant les mateixes dates és de vuit persones. Un augment significatiu tenint en compte que set dies abans la xifra era de només dos positius. Un fet, doncs, que ha fet disparar el risc de rebrot fins als 425 punts i ha provocat que la Rt escali fins a 2,64. Els casos actius en aquesta comarca s'han notificat als municipis de Sort (6) i Baix Pallars (2).

Augmenta el ritme de vacunació


La dada positiva, però, és que el ritme de vacunació al Pallars ha millorat significativament durant aquest període de temps. El Pallars Jussà és qui evidencia més aquesta tendència positiva, ja que en aquest set dies fins a 52 persones han rebut la primera dosi i a 83 se'ls ha administrat la segona vacuna.

Un fet, però, que en part s'explica per l'obligatorietat del certificat Covid per entrar a restaurants, gimnasos i residències a partir d'aquest divendres. Al Pallars Sobirà, entre el 21 i el 27 de novembre van rebre la primera dosi de la vacuna 14 persones, mentre que la segona es va administrar a 15 persones.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació