16 d'abril de 2024
neu

​El temporal deixa alumnes sense transport escolar i complicacions en el trànsit al Sobirà

La nevada ha obligat a suspendre 10 línies de transport escolar i ha deixat sense classe uns 60 alumnes a la comarca

Redacció Pallars Sobirà | 29 de novembre de 2021 a les 15:21

El temporal de les darreres hores ha deixat entre 5 i 50 centímetres de neu en diferents punts del Pirineu. Les zones on ha caigut més neu són la Val d'Aran i el nord del Pallars Sobirà, però en altres comarques de la serralada com l'Alt Urgell la nevada ha estat més dèbil. En llocs com la Seu d’Urgell, per exemple, s'han acumulat gruixos de fins a 4 centímetres.

La precipitació ha perdut força a la matinada i aquest dilluns al migdia ja no nevava, tot i que sí que durant tota la jornada es faran notar el vent i fred intens. Segons el Servei Català de Trànsit, aquest matí s'ha tallat per la neu la C-28, al Port de la Bonaigua, tot i que aquest migdia ja s’havia reobert al trànsit.

Així mateix, han fet falta cadenes per circular per determinades carreteres pallareses, com la C-28 a Esterri d’Àneu, la C-13 a Llavorsí o l’N-260 al Port del Cantó i el Port de Perves, on també hi ha hagut restriccions per al pas de camions. Quant a les estacions d’esquí, Port Ainé ha hagut de tancar a mig matí pel fort vent.
 

Un infant jugant aquest matí amb la neu a Altron. Foto: ACN


Afectat el transport escolar al Pallars Sobirà


Fins a 10 línies de transport escolar que porten uns 60 alumnes s'han vist afectades per la nevada al Pallars Sobirà i han estat suspeses a primera hora del matí. Segons han informat des del consell comarcal, les afectacions han estat més acusades als municipis de la part baixa de la comarca que no pas a les zones més altes i els problemes de circulació han vingut derivats més pel gel que per la neu. A la comarca hi ha un total de 36 línies de transport escolar i 401 alumnes que en fan ús.

 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació