Dijous, 18 d'abril de 2024
obituari

El món polític i socialista s’acomiada de «Sisco» Borrell

Personalitats com Salvador Illa o Miquel Iceta, així com membres d’altres formacions polítiques, expressen el seu condol per la mort de l’alcalde de Salàs de Pallars

Jordi Ubach Llorens Salàs de Pallars | 27 de novembre de 2021 a les 21:50
Borrell, a la dreta, en una visita recent de José Montilla a Salàs de Pallars | PSC
El traspàs, als 61 anys d'edat, de Francesc Borrell Grau, alcalde de Salàs de Pallars i conseller del Consell Comarcal del Pallars Jussà, ha generat aquest dissabte multitud de reaccions, especialment a nivell polític. La més institucional, de la Generalitat de Catalunya, que a través de la Secretaria d’Administracions Locals (Municat) ha enviat el seu condol a “família, amics i a tots els veïns de Salàs de Pallars” per la mort de l’alcalde. 

També s’ha pronunciat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i el líder del PSC, Salvador Illa, que ha qualificat Borrell com “un gran defensor del socialisme, del Pallars i del Pirineu”. També ha mostrat el seu condol el ministre de Cultura i Esport del govern espanyol, el català Miquel Iceta, o la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sànchez, que ha definit Borrell com a “referent polític al Pallars”. 
 
El PSC de les comarques de Lleida, el Pirineu i l'Aran s'ha sumat a les mostres de condol i ha recordat la llarga trajectòria de Borrell “en defensa del Pallars i del Pirineu”. “La seva tasca durant 18 anys al capdavant de l'Ajuntament de Salàs és el més clar llegat de la seva trajectòria política i de la petjada que deixa pels veïns i veïnes de Salàs i de tota la comarca", ha afirmat el primer secretari de la federació socialista a Lleida, Òscar Ordeig

També s’ha referit al traspàs de l’alcalde salassenc la diputada al Parlament de Catalunya pel PSC i regidora de l’Ajuntament de Tremp, Sílvia Romero, que ha recordat que Borrell “va ser l'impulsor de la Diada de Commemoració de la Fira de Bestiar i de la creació de les Botigues Museu de Salàs, iniciatives cabdals per a l'impuls turístic i cultural del municipi i la comarca”.

A nivell local, qui també ha reaccionat ha estat la territorial de Junts al Pallars Jussà, que a través de Twitter ha expressat el seu condol a família, amics i al municipi de Salàs de Pallars. També s’ha pronunciat el regidor d’ERC al municipi, Roger Palacín, que ha definit la mort de Borrell com a “cop dur”, i ha confessat sentir “estima personal” cap a l’alcalde “més enllà de llistes electorals concretes”.
 

Alcalde de Salàs des de 2003


Borrell, que ha mort aquest dissabte com a conseqüència d’una llarga malaltia, era un dels polítics amb més trajectòria al Pallars; primer edil del consistori i conseller comarcal des de l'any 2003, i regidor de l'Ajuntament de Salàs de Pallars des de 1991. 


A banda de la seva tasca com a docent, durant els seus anys com a alcalde va ser un dels principals responsables del naixement de la Diada de Commemoració de la Fira de Bestiar, l'any 2005, així com de la creació de les Botigues Museu de Salàs. Amb el seu traspàs, el tinent d'alcalde, Enric Cambon, assumirà les funcions d’alcaldia.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació