Dissabte, 20 d'abril de 2024
esquí

Port Ainé dona el tret de sortida a la temporada d'esquí al Pallars

Baqueira Beret ha iniciat la temporada aquest dissabte i Espot, com Tavascan, ajorna l’obertura al proper cap de setmana

Redacció Port Ainé | 27 de novembre de 2021 a les 10:28

L'estació de Port Ainé ha estrenat la temporada d'esquí aquest divendres amb 5,7 quilòmetres de pistes obertes. Els primers esquiadors s'han calçat els esquís o les taules de surf de neu i han gaudit dels primers descensos acompanyats per un bon dia. El complex anirà ampliant el domini esquiable i obrint més pistes de manera progressiva per arribar al pont de la Puríssima amb molt bones condicions. Els aficionats a l'esquí tenen ganes de gaudir de l'esport blanc i confien que la neu els acompanyi durant tot l’hivern.

L’estació pallaresa ha estrenat la temporada amb les zones de debutants, cinc pistes de domini esquiable, un 70% dels remuntadors en funcionament i un nou pàrquing amb més de 200 places a la cota 2.000. Aquest nou servei facilitarà molt als amants de la neu arribar a la zona de serveis de l’estació. Pel que fa a aquesta temporada, s'estrena ja amb totes les mesures de prevenció davant la pandèmia de la Covid-19 per garantir, tant als usuaris com al personal de les estacions de muntanya, que es troben en un entorn segur.

La temporada s'encara amb optimisme i les reserves són bones. Jordi Rovira, de l'Escola d'esquí de l’Orri, ha dit que els aficionats a la neu tenen moltes ganes d'esquiar i les reserves s'han animat força. A tall d'exemple, aquest divendres, ja tenia una reserva per a una classe d'esquí, la primera de la temporada.
 

Esquiadors gaudint del primer dia de la temporada a Port Ainé. Foto: ACN


Espot ajorna l'obertura


Pel que fa a la resta d’estacions pallareses, el complex d’Espot, menys afavorit fins ara per les nevades, té previst donar el tret de sortida a la temporada d’hivern de cara al primer cap de setmana de desembre, amb la mirada posada en les nevades abundants previstes al vessant pirinenc nord occidental, i la previsió de baixada de temperatures que permetrà reactivar el sistema de producció de neu. Com Espot, Tavascan també preveu obrir el proper cap de setmana.

Pel que fa a Baqueira Beret, després de les nevades dels últims dies que han acumulat fins a 40 centímetres de neu, l’estació ha posat en marxa aquest dissabte l'àrea de Baqueira amb 20 pistes i set remuntadors oberts; Beret amb 12 pistes i cinc remuntadors, i la zona de la Bonaigua, amb tres remuntadors. Així, oferirà 15 remuntadors i 34 pistes que sumen 54 quilòmetres esquiables entre les tres zones de l'estació.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació