Dimarts, 18 de juny de 2024
món rural

Puigneró anuncia l'elaboració d'un Pla estratègic pel Pirineu i d'una nova Llei de Muntanya

L'IDAPA aprova el pla de treball per al 2021 que recull millores en mobilitat a les comarques pirinenques

Redacció Organyà | 25 de novembre de 2021 a les 10:15
Jordi Puigneró amb el secretari de Territori i Mobilitat Isidre Gavín | Vicepresidència
El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha avançat l'elaboració del Pla Estratègic del Pirineu, que posarà el focus en el desenvolupament sostenible, la igualtat d'oportunitats, l'equilibri territorial i demogràfic i l'equitat social. També ha anunciat l'aprovació d'una nova Llei de Muntanya que atregui capital humà, residents permanents i activitat econòmica tot l'any, posi en valor els recursos endògens en un marc de sostenibilitat i resiliència i ajusti les polítiques públiques i la seva governança a l'especificitat del territori.

Per la seva banda, el secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, ha posat de relleu la importància dels territoris de muntanya, que representen el 46% de la superfície de Catalunya i inclouen 300 municipis. Gavín també ha subratllat el compromís del Govern d'aplicar programes específics per millorar la vida dels ciutadans que viuen en aquesta zona del país.

Millores en la xarxa viària rural


D'altra banda, el director general de Polítiques de Muntanya i del Litoral, Albert Alins, ha destacat un seguit de programes que s'implementaran en el pròxim exercici pressupostari i que implicaran un increment dels ajuts per a la millora i manteniment de la xarxa viària rural i la neteja de vies de comunicació afectades per les nevades, una nova línia de finançament per elaborar inventaris i ordenances municipals de camins i per al manteniment dels senders i les actuacions de coordinació i suport al sector de les estacions de muntanya i d'esquí.

El consell rector de l'IDAPA ha presentat el pla de treball per enguany, que inclou set programes i 22 accions específiques de polítiques de muntanya. Entre aquestes, destaquen la dinamització de l'Àrea 5G Alt Pirineu; una línia d'ajuts per al desenvolupament local i la promoció del patrimoni cultural adreçada als ens locals i entitat sense afany de lucre; la coordinació de la secretaria tècnica de la Taula de Camins de l'Alt Pirineu i Aran, amb accions d'ajut al manteniment, senyalització i promoció de la xarxa de camins no rodats i l'impuls dels Festivals de Senderisme dels Pirineus, i el suport a programes d'emprenedoria com ara l'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu i Aran i el Programa Arrela't d'emprenedoria jove.Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació