Dissabte, 20 d'abril de 2024
coronavirus

Ja són 162 els confinats dels centres educatius del Pallars

Els positius de Covid-19 es disparen al Pallars Jussà, mentre que el Sobirà és l'única comarca on el risc de rebrot encara és baix

Tomàs Garcia / Jordi Ubach Tremp | 25 de novembre de 2021 a les 09:10
Imatge del pati de l'Escola Valldeflors de Tremp | Arnau Ubach
Els centres educatius del Pallars tenen un total de 162 persones confinades, entre alumnes, professors i professionals, una xifra preocupant, ja que dobla la de la setmana passada. La majoria dels confinats corresponen als dos centres de primària de la ciutat de Tremp. Per una banda, l'Escola Valldeflors, amb un total de quatre grups confinats, 94 persones aïllades i set positius notificats en els darrers 10 dies. Per altra banda, el Col·legi Maria Immaculada té a dia d'avui 14 persones confinades i només un positiu.

Encara a la capital del Jussà, a l'Institut de Tremp hi ha vuit persones confinades -set alumnes i un docent-, mentre que al centre s'han notificat dos positius en els últims 10 dies. Amb aquestes xifres el Pallars Jussà té un 6% dels membres del sector educatiu confinats. Una xifra idèntica a la de la setmana passada, però que tanmateix ja no és la més alta de Catalunya.

Pel que fa al Pallars Sobirà, l'únic centre educatiu de la comarca amb confinats és l'Escola Àngel Serafí Casanovas de Sort, amb 46 aïllats, 45 dels quals són alumnes. A més, en els darrers 10 dies el centre ha notificat dos positius

Els contagis es disparen al Jussà


Precisament, aquest augment dels confinats i dels contagis a les escoles del Pallars Jussà ha provocat que els indicadors de la pandèmia s'hagin disparat a la comarca. Entre el 14 i el 20 de novembre s'han notificat un total de 19 casos de Covid-19. Uns positius localitzats majoritàriament a Tremp (13), mentre que la resta s'han notificat als municipis de Talarn (3), Isona i Conca Dellà (2) i Sant Esteve de la Sarga (1). Aquest auge dels contagis -són sis més que en l'anterior setmana- ha suposat doncs un augment del risc de rebrot fins als 640 punts.

Mentrestant, la situació al Pallars Sobirà de moment és més estable, ja que és l'única comarca catalana on el risc de rebrot es manté baix. Això es deu a que només s'han registrat dos casos actius de Covid-19, tots ells provinents de l'Escola Angel Serafí Casanovas de Sort. Així i tot, la tendència no és positiva, ja que en les dates anteriors el Sobirà no tenia cap cas de coronavirus.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació