Dissabte, 20 d'abril de 2024
esquí

Baqueira Beret confia obrir la temporada aquest dissabte si el temporal els afavoreix

Les estacions d'Espot i Port Ainé també preveuen obrir les pistes aquest divendres

Redacció Alt Àneu | 24 de novembre de 2021 a les 10:33
Baqueira Beret durant la nevada de la setmana passada | ACN
Baqueira Beret preveu obrir la temporada d'esquí 2021-2022 aquest proper dissabte dia 27 de novembre si el temporal els afavoreix i les temperatures són baixes. Així ho ha anunciat aquest dimarts el director comercial del complex, Xavier Ubeira, que també ha matisat que l'obertura seria "parcial" amb pocs quilòmetres a la zona de Baqueira però ja amb la vista posada al pont de la Puríssima per poder ampliar domini. Recordem que Espot i Port Ainé també tenen previst obrir aquesta setmana, concretament el divendres, sempre que les condicions ho permetin.

Enguany, l'estació aranesa ha fet una important inversió de 7,3 milions d'euros que s'han destinat en bona part a la construcció d'un nou telecadira de sis places a la zona del Clòt der Os, a Beret. Això, malgrat les importants pèrdues de l'any passat, que gairebé van arribar als dos milions d'euros per culpa de les restriccions marcades per la pandèmia de la Covid-19.

Segons Ubeira, fins a la cota 1.900 de Baqueira Beret hi ha condicions per poder obrir a partir de dissabte gràcies a la neu produïda, però més avall "ja està més just". Dependrà de l'afectació del temporal que ha començat a afectar aquest dimarts el país, però com que ve de sud, és més complicat que arribi en aquesta zona atlàntica del país. En qualsevol cas, si a partir de dijous entra fred, els responsables de les pistes preveuen poder fer més neu artificial i per tant, l'obertura parcial per dissabte estaria assegurada tot i que no la confirmaran fins a final de setmana.

Aquesta temporada Baqueira Beret ha ampliat en 40 treballadors la plantilla i ja són prop de 700 empleats, consolidant-se així com una de les empreses més importants de la demarcació de Lleida. Pel que fa al volum d'esquiadors, se n'esperen uns 700.000, una xifra que encara queda lluny de la temporada 2018-2019, quan se'n van registrar 850.000 o també de la 2019-2020, quan tot i tancar per la covid al 14 de març, n'hi van haver 830.000.

A favor dels Jocs d'Hivern


Ubeira ha reiterat que una de les millors maneres de vendre l'estació i el conjunt dels Pirineus al món seria la celebració d'uns Jocs Olímpics d'Hivern. Per això ha defensat la candidatura per al 2030 i també ha posat a disposició les pistes araneses per dur-hi a terme competició. Segons Ubeira amb les olimpíades s'obre una "finestra" i es reconeixerien els Pirineus com una muntanya d'esquí.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació