Divendres, 19 d'abril de 2024

Abel Carretero, quart al campionat d'Europa de «skyrunning»

El corredor establert a Vilamur ha aconseguit també l'or en el conjunt dels equips nacionals

Redacció Portugal | 23 de novembre de 2021 a les 12:40
Abel Carretero durant el campionat | Jordi Saragossa
El passat divendres 19 de novembre el corredor de muntanya pallarès Abel Carretero va participar al campionat d’Europa de skyrunning amb la selecció espanyola a Portugal, on va aconseguir finalitzar la prova de la modalitat ultra en quarta posició. Amb un traçat de 65 quilòmetres i més de 6.000 metres de desnivell positiu, el pallarès va necessitar poc menys de 9 hores -8 hores i 56 minuts- per completar una gran cursa i endur-se la quarta posició, que va ajudar a sumar punts de cara al títol per seleccions.

Gràcies a les victòries dels seus companys de selecció Manuel Merillas i Sandra Sevillano i el tercer lloc de Manuel Anguita, amb qui va mantenir un frec a frec durant gairebé 50 quilòmetres, el combinat espanyol sumava uns punts molt valuosos de cara a la classificació per equips, que es tancaria segons els resultats de la prova de 35 quilòmetres de l'endemà.

Segons el mateix Carretero, "el recorregut va ser molt dur i molt exigent, tant pel desnivell com per la tecnicitat, però estic molt satisfet d’haver pogut aconseguir un quart lloc amb un temps inferior a les 9 hores”, ha assegurat. Amb aquest resultat el corredor tanca ja una temporada molt intensa en què ha aconseguit brillar en diverses proves de nivell nacional i internacional.