Divendres, 19 d'abril de 2024
govern

Vilagrà diu que els governs locals han de participar de la llei de muntanya i territori

La consellera, de visita al Pallars, anuncia el desplegament de la delegació del Govern a l'Alt Pirineu pels pròxims mesos

Redacció Tírvia | 20 de novembre de 2021 a les 07:53
Vilagrà, reunida aquest divendres amb alcaldes i alcaldesses a Tírvia | ACN
La consellera de la Presidència del Govern, Laura Vilagrà, ha visitat durant dos dies el Pallars Sobirà. Des de Tírvia, ha respòs aquest divendres la petició de les presidències comarcals de l'Alt Pirineu i la sindicatura d'Aran de poder participar en la redacció de les lleis de muntanya i territorial. Millorar les carreteres i ampliar el desplegament de la fibra òptica són dos dels reptes que els alcaldes de la comarca li han traslladat.

Vilagrà ha reconegut els trets diferencials de les comarques de muntanya i ha afirmat que els governs locals han de participar en la redacció d'aquestes lleis. El Govern, doncs, buscarà els canals adequats perquè aquesta participació es pugui donar, segons ha afegit la consellera, que també ha apuntat que serà el territori qui haurà de validar les direccions territorials que caldrà desplegar i que es considerin més adients.

La consellera ha destacat que les visites comarcals i les reunions amb els seus alcaldes ajuden a conèixer de primera mà les realitats territorials. Vilagrà ha insistit que "no es pot tractar igual a qui és diferent", destacant la complexitat pel que fa a l'orografia i la meteorologia del Pirineu. La titular de la Presidència ha insistit en la importància d'un "debat territorial real" en què "el Pirineu hi participi i sigui escoltat".

Desplegament del Govern a l’Alt Pirineu


Vilagrà també ha anunciat als alcaldes pallaresos el desplegament de la delegació del Govern a l'Alt Pirineu "pels pròxims mesos" i ha dit que s'ha de respectar les necessitats del territori i les seves cocapitalitats.
 
De camí a Tírvia, la consellera s'ha aturat a la Pobla de Segur per conèixer de la mà del seu alcalde, Marc Baró, els estudis de muntanya que s'estan fent al municipi, així com les actuacions previstes per potenciar i posar en valor la façana fluvial i zones actualment en desús. Vilagrà ha reconegut que es tracta d'un projecte "molt interessant" i s'ha compromès a potenciar-lo i a buscar sinergies.

Finalment, a la tarda, la consellera ha fet parada al Pallars Jussà, on s’ha reunit amb els alcaldes i alcaldesses de la comarca. Des de Tremp, Vilagrà ha explicat que el Govern està treballant en temes com el PUOSC, el Consell de Governs Locals i l'Agenda Rural. També a la capital del Jussà la consellera de la Presidència s’ha reunit amb una representació dels joves de la comarca, que li han traslladat les inquietuds d’aquest col·lectiu.
   

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació