Dissabte, 20 d'abril de 2024
territori

Les presidències del Pirineu i la síndica d'Aran reivindiquen la llei de muntanya i territori

Els Consells Comarcals i el govern aranès reclamen mantenir els actuals referents d'ocupació del territori

Redacció Sort | 19 de novembre de 2021 a les 08:24
Els presidents dels Consells Comarcals i la síndica d'Aran durant la reunió. | ACN
Les presidències dels consells comarcals del Pirineu i la síndica d'Aran s'han reunit aquest dijous a Sort per reivindicar el desplegament de les lleis de muntanya i de territori. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isus, ha dit que aquestes dos lleis han d'acabar amb "l'oblit històric" de les comarques de muntanya per part del Govern català.

Isus ha afirmat que no volen que se'ls "tracti amb paternalisme" i ha afegit que solament volen que "s'entengui el fet diferencial de les comarques de muntanya". A més, en la reunió on també hi era present Josep Maria Mullol, president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, han aprofitat per reclamar el manteniment dels actuals referents d'ocupació al territori.

Respecte a la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern al Pirineu, les presidències han destacat que hi ha comarques "clarament posicionades a favor" i d'altres on "el debat és obert". En aquest sentit, opinen que tot i que hi pugui haver discrepàncies entre elles, aquest fet no "interfereix" en el continuïtat dels treballs que van iniciar fa més d'un any.

Aquestes reunions tenen lloc cada mes en un territori diferent amb l'objectiu de consensuar propostes i transmetre-les a les institucions pertinents. Aquest dijous, a més, els temes tractats durant la reunió també s'han plantejat en el dinar de treball mantingut amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació