Dijous, 18 d'abril de 2024
heràldica

Baix Pallars i Farrera volen canviar els seus escuts

Els respectius ajuntaments han aprovat la modificació dels emblemes, que hauran de ser validats per la Generalitat

Tomàs Garcia Espot Pallars Sobirà | 19 de novembre de 2021 a les 11:40
Els nous escuts de Baix Pallars (esquerra) i Farrera (dreta) | Ajuntaments de Baix Pallars i Farrera
Els municipis pallaresos de Baix Pallars i Farrera han iniciat els tràmits per canviar els seus respectius escuts. Per una banda, Baix Pallars va aprovar al ple municipal del passat 4 de novembre la modificació de l'escut heràldic, que fins ara només representava l'escut d'armes del poble de Gerri de la Sal. Un emblema que va ser aprovat fa tot just 12 anys, el 29 de juliol de 2009.

Segons l'Ajuntament de Baix Pallars, aquest nou escut és "més inclusiu i respectuós amb les diferents indentitats dels diversos pobles del municipi". Així doncs, el futur nou escut tindrà diversos elements representatius d'aquests pobles. En primer lloc, es manté el gerro platejat que representa Gerri de la Sal, però també s'inclouen els emblemes com el de Peramea, amb un ferradura i una creu grega.

Per la seva banda, al nord-est del Pallars Sobirà, Farrera també va fer els primers passos per tenir un nou escut el dia 5 de novembre. I és que a diferència de Baix Pallars, aquest municipi encara no té un escut oficial segons la normativa catalana. Tot plegat, perquè quan va entrar en vigor la normativa sobre símbols oficials, l'any 2007, l'antic escut no s'hi adaptava.

A falta d'un emblema oficial, fins ara el municipi utilitzava com a distintiu un segell rodó en blanc i negre que representava un peregrí del Camí de Sant Jaume. El nou escut passarà ara a tenir un fons vermell amb una ferradura platejada i també un fons verd amb tres espígues d'or, que representen les armes dels comtes de Pallars.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació