4 de març de 2024
ajuts

La meitat dels usuaris dels menjadors escolars del Jussà reben una beca

Aquest curs han sol·licitat aquest ajut 181 famílies que sumen un total de 308 alumnes dels centres de la comarca

Redacció Tremp | 17 de novembre de 2021 a les 09:40
Imatge de la Junta de Govern del Consell d'aquest dimarts | CCPJ
Els Serveis Socials del Consell Comarcal del Pallars Jussà han rebut un total de 308 sol·licituds de beques de menjador per aquest curs escolar. Si es té en compte que el nombre d'usuaris dels menjadors ronda els 600, significa que poc més del 50% reben alguna beca. Aquest dimarts la Junta de Govern del consell ha tractat sobre l’atorgament d’aquests ajuts, que han sol·licitat un total de 181 famílies amb fills i filles escolaritzats en algun dels vuit centres d'ensenyament obligatori a la comarca i que compten amb menjador escolar.

Aquest ajut suposa el finançament del 70% o del 100% dels cost del menjador escolar i es finança a través del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Per la concessió d’aquestes beques es tenen en compte, en primer lloc, criteris de renda. Un cop s’ha superat aquest punt, es valoren també situacions específiques com la condició de família nombrosa o monoparental, situacions de discapacitat d'un o més membres de la família, entre altres.

També es tenen en compte alhora d’atorgar aquests ajuts elements derivats de la situació social de les famílies que es valoren a través d’un informe emès pels Serveis Socials de la comarca. Segons ha indicat el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, el servei de menjador escolar, unit al del transport escolar, que actualment desplaça als centres escolars 335 alumnes, suposen també una eina fonamental de cohesió territorial i per a l’arrelament de les famílies a la comarca.

La gran dispersió geogràfica del Pallars Jussà, que compta amb 144 nuclis de població, requereix de serveis com aquests per evitar el despoblament i la discriminació de les persones per motius geogràfics, segons ha apuntat Mullol.
 

Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació