Divendres, 19 d'abril de 2024
mossos

Denuncien dos totterrenys per accedir al Parc Natural des de la Vall de Santa Magdalena

El pas per aquesta vall i la de Bonabé està prohibit des de l'1 de novembre fins al 31 de maig

Redacció Vall de Santa Magdalena | 17 de novembre de 2021 a les 08:30
Imatge dels dos totterrenys denunciats | Mossos d'Esquadra
Els Mossos d'Esquadra han denunciat aquest dimarts dos vehicles totterreny per accedir al Parc Natural de l'Alt Pirineu per la Vall de Santa Magdalena. La raó és que tant el pas per aquesta vall com per la de Bonabé està prohibida als vehicles motoritzats des de l'1 de novembre i fins al 31 de maig. L'objectiu d’aquesta restricció és mantenir el bon estat de les pistes amb l'arriba del fred i el gel, i per protegir la fauna amenaçada, especialment el gall fer.

Per aquest motiu, les vies de la xarxa primària d'altra muntanya afectades per aquesta regulació hivernal estan senyalitzades i disposen de tanques basculants per impedir el pas dels vehicles no autoritzats. Les restriccions, però, no afecten a les persones propietàries de finques que es trobin dins l'àrea restringida, al veïnat beneficiari dels béns forestals de titularitat comunal, així com als vehicles d'emergències o els serveis públics.

Tanmateix, les persones que necessitin tenir accés amb vehicle motoritzat a una zona restringida, poden sol·licitar-ho a l'ajuntament o entitat municipal descentralitzada. Les persones amb mobilitat reduïda i aquelles que realitzin activitats de recerca hauran de demanar l'autorització a l'òrgan gestor del parc.



Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació