Divendres, 19 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

Els presidents dels consells del Pallars, a favor dels Jocs d'Hivern 2030

El president del Comitè Olímpic Espanyol demana el suport unànime del territori per poder guanyar la candidatura

Redacció Pallars | 15 de novembre de 2021 a les 10:30
Foto de grup dels representants polítics catalans i aragonesos durant l'acte | ACN
Els presidents dels consells comarcals del Pallars, Carles Isús i Josep Maria Mullol, han donat suport aquest dissabte a la candidatura Pirineus-Barcelona per als Jocs Olímpics d'Hivern del 2030. Ho han fet en el marc de la conferència L'olimpisme com a motor de desenvolupament territorial, que ha tingut lloc a Vielha i ha comptat amb l'assistència d’un centenar de persones, entre les quals representants del món local i comarcal de Catalunya i Aragó.

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, ha dit que una oportunitat com aquesta "només passa una vegada i l'hem d'aprofitar". Ha afirmat, a més, que "el no a tot no aportarà res" i ha destacat la importància de mostrar "la unitat" dels presidents dels consells comarcals i de l'Aran amb el projecte, ja que aquest, afirma, suposarà un impuls per la territori.
 

A banda dels representants comarcals, el Pallars també ha sigut present a l'acte a través de dues personalitats del món local. Per una banda, l'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, i per l'altra la regidora de Tremp i diputada pel PSC al Parlament de Catalunya, Sílvia Romero. Qui no ha signat la declaració institucional a favor dels Jocs ni tampoc va ser present a l'acte van ser els alcaldes de Tremp, Sort i la Pobla de Segur.

Un fet, que el portaveu de la plataforma Stop Jocs Olímpics, Bernat Lavaquiol, va assenyalar a l'hora de considerar que l'acte de Vielha havia "punxat". A l'altra banda de la palestra, el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, va dir que farà el que calgui perquè el projecte dels Jocs sigui "invencible". Per fer-ho, ha afirmat que cal anar "junts" amb el territori".



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació