Dissabte, 20 d'abril de 2024
fira

Salàs de Pallars es prepara per recordar de nou la fira de bestiar

La majoria d’actes i activitats es mantenen amb aforament limitat i amb reserva d’entrades prèvia

Redacció Salàs de Pallars | 12 de novembre de 2021 a les 12:45
Imatge d’una edició anterior de la Diada | Jordi Ubach
Després del parèntesi de l’any passat, aquest cap de setmana Salàs de Pallars viurà el retorn de la Diada de la Fira. Tot i que la majoria dels actes i activitats es tornaran a celebrar, aquests tindran lloc en espais oberts i tindran aforament limitat a causa de la pandèmia. Dissabte a la tarda es donarà el tret de sortida amb un acte d'homenatge al cineasta i documentalista Manel Dalmau, mort sobtadament el passat 3 de setembre.

Així doncs, a les 16:30h es projectaran diverses de les seves obres al Cafè SalonLa Memòria de l'Elefant i Les càpsules del CIAC, dos projectes audiovisuals sobre les Botigues Museu, però sobretot el documental Dies de Fira, dedicat a preservar la memòria de Salàs, i que va rebre el Premi Pica d'Estats l'any 2009. A les 18:45h també es durà a terme la presentació del cinquè volum de Quaderns de Fira, titulat Anem a Fira. Compradors i venedors a la Fira de Salàs, 1949, a càrrec de Jacinto Bonales i l'historiador Sisco Farràs.

Diumenge, la festa grossa començarà a partir de les 10h, i també al Cafè Salon, on hi haurà quatre sessions de cabaret a càrrec de la companyia A Galet de Tremp. Les entrades per als espectacles, que es podien adquirir pel mitjà del lloc web Entrapolis, ja s’han esgotat. Tanmateix, l'ajuntament ha anunciat que encara queden entrades al consistori.

Per altra banda, a les 11h la pista serà escenari del taller de pintura pinta el teu firandà, organitzat amb la col·laboració de La Casa del Sol Naixent. També hi haurà una mostra de fotografia minutera a càrrec de Tiempo y Luz. I a partir de la 13h del migdia la Mulassa lo Sobrany protagonitzarà la cercavila juntament amb els cavallets de Salàs. El tradicional ball i la representació del tracte de la Fira tindran lloc, però, al pati de les Escoles del poble.

I com a cloenda de la 16ª Diada, a la tarda, el Cafè Salon acollirà un concert de jazz de Pixie Dixie, pel qual també cal inscripció obligatòria. A més, durant tot el dia, també es podrà visitar una mostra de fotografies retrospectives pels carrers de la població i es podrà visionar contínuament el documental Dies de Fira a la Pinacoteca del Casal de Sant Pere.
 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació