Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

El Sobirà és la comarca del Pirineu que va resistir millor la crisi de la Covid-19

Segons un estudi del BBVA, els descensos dels sectors serveis i indústria van marcar la davallada del Pallars Jussà

Redacció Pallars Sobirà | 12 de novembre de 2021 a les 10:45
El sector primari i la indústria, principals contrapesos de la davallada econòmica de la comarca | ACN
El Pallars Sobirà va ser la comarca de l'Alt Pirineu i Aran i la tercera de Catalunya que va resistir millor la crisi de la Covid-19 i les seves restriccions. Així ho publica el BBVA en el seu Anuari Econòmic Comarcal del 2021, segons el qual l'economia de la comarca pallaresa només es va contraure un 5,7%. A nivell català, es tracta de la tercera millor xifra, només superada per la Ribera d'Ebre, amb un 5,3%, i la Segarra amb un 2% interanual. 

L'estudi revela que mentre que la comarca va patir forts descensos en el sector de serveis (-19,1%) i en el de la construcció (-16,3%), aquests es van veure compensats per un creixement de l'11,4% del sector primari i una lleugera millora (0,4%) a la indústria.

Per la seva banda, tot i que l'activitat agrària i la industrial es van veure reforçades al Pallars Jussà en un 7,5 i un 0,8%, respectivament, el decreixement econòmic de la comarca va ser més pronunciat, arribant al 7,9%. Una davallada que té com a causa principal el descens en els dos sectors amb més pes del Jussà: el de serveis, amb un 12,1% i la indústria en 11,4%.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació