Divendres, 19 d'abril de 2024
obres

En marxa les obres de recuperació ambiental al parc del Pinell de Tremp

Els treballs, impulsats pel Consell Comarcal del Pallars Jussà, compten amb un pressupost de més de 51.000 euros

Redacció Tremp | 11 de novembre de 2021 a les 10:20
Dos operaris treballant a les obres del parc | CCPJ
Aquests dies s’han iniciat les obres al parc del Pinell de Tremp, impulsades pel Consell Comarcal del Pallars Jussà, que han de permetre la recuperació ambiental d’aquest pulmó verd de la ciutat. L'actuació s’emmarca dins l'operació Valorització del patrimoni cultural i natural per a la dinamització turística del Pallars Jussà, i està cofinançada entre els fons FEDER, l’Ajuntament de Tremp i la Diputació de Lleida.

El consell comarcal va adjudicar les obres el passat mes d’octubre a l’empresa R.S. Agrotècnica del Segrià, SL per un pressupost de 51.101 euros. Les actuacions previstes compleixen diversos objectius per tal d’optimitzar aquest espai verd i lúdic trempolí de gairebé 50.000 metres quadrats. El primer és eliminar el risc d’accidents entre els seus usuaris per la caiguda d’arbres en episodis de fort vent. El segon, és mantenir i potenciar l’activitat física i lúdica. Finalment, un altre dels objectius és divulgar la biodiversitat de l’entorn.

Les obres consisteixen en el sanejament de l’arbrat amb la tallada selectiva dels arbres més inclinats o morts i la poda de les branques baixes, així com la plantació de nous arbres i de  plantes aromàtiques. En la vessant més lúdica, s’instal·larà un circuit d’entrenament d’1 quilòmetre al voltant del parc i es millorarà l’enllumenat existent. També s’afegirà nou mobiliari urbà, com ara taules de pícnic i papereres, i es renovaran i milloraran alguns dels jocs infantils.

Pel que fa a la divulgació del medi natural, s’instal·larà un nou panell interpretatiu sobre la flora i fauna del parc. A més, s’ incorporarà un carregador de bicis al parc similar a l’existent a la Pobla de Segur. Es preveu que les obres de recuperació ambiental del parc del Pinell finalitzin a finals d’aquest any.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació