Dimarts, 23 d'abril de 2024
cinema

El 6è «CurtÀneu» projectarà una cinquantena de curtmetratges locals i internacionals

La mostra tindrà lloc de l’11 al 14 de novembre amb l’objectiu de potenciar el consum i la producció de cinema a les Valls d’Àneu

Redacció Valls d'Àneu | 10 de novembre de 2021 a les 11:33
Imatge de la mostra del 2019 | CurtÀneu
El CurtÀneula Mostra Internacional de curtmetratges de les Valls d’Àneu, celebrarà la seva sisena edició de l’11 al 14 de novembre amb la projecció d’una cinquantena de films reconeguts per la crítica i festivals de referència nacional i internacional. En aquesta sisena edició, la mostra compta amb Agustí Argelich com a ambaixador. Argelich és director de FILMETS Badalona Film Festival, del BCN Sports Film Festival i del programa Curtcircuit33 de Televisió de Catalunya.

En total, hi haurà vuit sessions a Espot, Esterri d’Àneu, la Guingueta d’Àneu, Isil i València d’Àneu. A més, per primera vegada, el CurtÀneu celebrarà una de les sessions a la Casa de l’Ós d’Isil. Els cinquanta curtmetratges que es projectaran són films d’animació, documentals i curts de ficció de temàtica variada, però tenen especial pes els de caire mediambiental, rural i esportiu. En aquesta edició també se celebrarà una sessió especial en què es projectarà The neighbors' Window, reconegut amb l'Òscar de Hollywood 2020 al millor curtmetratge de ficció.

A més, el CurtÀneu també projectarà curts directament vinculats amb el territori com el documental Hijras, les filles dels Kinnars, dirigit per la catalana vinculada a les Valls d’Àneu, Anna Lofi, que parla de las Hijras, comunitat a l'Índia de persones sense gènere. També hi serà present Romànic des de l’Aire, un document gràfic excepcional realitzat per CEDPIR, el Centre de Documentació dels Pirineus.

Més projectes pedagògics a l’escola


El CurtÀneu és una mostra molt arrelada al territori que vol fer accessible als habitants de les Valls d’Àneu cinema de qualitat de tot el món i de tipologies molt variades. Una proposta cultural que s’ha consolidat com actiu clau de dinamització del territori, ja que la mostra fa difusió de les Valls d’Àneu i capta visitants que volen gaudir del bon cinema, de l’entorn i una oferta gastronòmica immillorable.

Com cada any, la mostra també apropa la producció i consum de cinema entre els més joves. L’11 i el 12 de novembre la mostra celebrarà sessions extraordinàries a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu amb projeccions adaptades a alumnes des de parvulari fins a 4t d’ESO de la llar d’infants La Ruella, l’Escola La Closa i l’Institut SES Morelló. L’objectiu és apropar els curtmetratges als alumnes i animar-los a endinsar-se en la producció cinematogràfica.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació