Divendres, 19 d'abril de 2024
tren de la pobla

La Pobla acull les jornades per commemorar el 70è aniversari de l'arribada del tren

La primera conferència tindrà lloc aquest dissabte al Comú de Particulars

Redacció La Pobla de Segur | 10 de novembre de 2021 a les 10:35
Un comboi aturat a l’estació de la Pobla de Segur | Jordi Ubach
La Pobla de Segur acollirà a partir d'aquest dissabte una sèrie de jornades per commemorar els 70 anys de l'arribada del tren al poble, organitzades per l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP). Sota el títol La recuperació de la línia de ferrocarril. Lleida-La Pobla70 anys de servei, els actes començaran aquest mateix dissabte dia 13 al Comú de Particulars amb una conferència sobre la història de la línia, que anirà a càrrec de Joan Carles Salmerón, director de Terminus CET.

Les futures conferències tindran lloc el 27 de novembre, també a la Pobla, i els dies 4 i 11 de desembre a l'Epicentre de Tremp. La primera girarà entorn de "la recuperació de la línia i la lluita per aconseguir-ho", i tindrà com a ponent l'enginyer d'obres públicques Ricard Riol. La següent tractarà sobre el futur de la mateixa línia, a càrrec de l'enginyer industrial Pau Noy; i la darrera conferència versarà sobre les vivència i anècdotes del tren de la Pobla amb l'historiador salassenc Sisco Farràs.

Els usuaris es queixen del servei


Per altra banda, la PTP ha enviat una carta al delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, per tal de mostrar el seu desacord amb Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), ja que consideren que no s'ha atès la seva demanda de dur a terme una reunió per fer el seguiment del servei de la línia.

En la mateixa missiva, els membres de la comissió fan constar els diversos problemes que ha tingut la línia, com per exemple la interrupció del servei amb Balaguer durant els primers mesos de l'any, així com la substitució freqüent del servei amb autobús, entre d'altres. En aquest sentit, assenyalen que cadascun d'aquests problemes "hauria hagut de merèixer per sí sol una reunió de la comissió de participació".

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació