Divendres, 19 d'abril de 2024
pressupostos

Els pressupostos preveuen una inversió de prop de 12 milions d'euros al Pallars

El tren de la Pobla, l’Hospital del Pallars, les estacions d’esquí i la via ciclista entre Sort i Rialp reben les partides més grans

Tomàs Garcia Espot Pallars | 10 de novembre de 2021 a les 07:48
Els comptes preveuen 2,5 milions per a les estacions d'esquí d'Espot i Port Ainé | FGC
Els pressupostos de la Generalitat per al 2022, presentats aquest dimarts a Barcelona, preveuen una inversió d'11.905.057 euros per al Pallars, un 0,8% de la inversió real en el conjunt de Catalunya. Segons els comptes -encara pendents d'aprovar- més de 7,3 milions anirien destinats al Pallars Sobirà, mentre que més de 4,5 ho farien al Jussà.


En aquesta darrera comarca, la inversió que compta amb major pressupost aniria destinada al tren de la Pobla de Segur, amb 1,4 milions d'euros en el manteniment de túnels, passos a nivel, senyalització i telecontrol, així com en materials i estacions. També està previst que més d'un milió es destini a l'Hospital Comarcal del Pallars de Tremp, bàsicament en equipament, maquinària, instal·lacions i obres de reforma. Així mateix, també hi ha pressupostats prop de 400.000 euros en l'impuls de la ruta cicloturística entre Lleida i la Pobla de Segur.

Pel que fa al Pallars Sobirà, es preveu que 2,5 milions vagin a les estacions d'esquí d'Espot i Port Ainé, propietat de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), en concepte d'explotació de pistes i edificis, material per a remuntadors, carreteres i aparcaments, neu artificial i maquinària. Per altra banda, 2,1 milions serien per a la via ciclista a l'entorn de la carretera C-13 entre Rialp i Sort, mentre que 632.000 s'invertirien en l'adequació del conjunt edificat Casa Bringué de Ginestarre.

Mateixa inversió respecte als pressupostos del 2020


Tot i que la dotació pressupostària per al Pallars en els nous comptes és gairebé quatre milions superior a la prevista en els del 2020, el percentatge d'inversió real a les comarques pallareses respecte al conjunt del territori català és el mateix que en els darrers pressupostos, un 0,8%.

Sí que varia, però, la distribució pressupostària entre les dues comarques: mentre que als comptes del 2020 la inversió prevista per al Pallars Jussà era superior a la del Sobirà, enguany canvien les tornes. La davallada al Jussà, però, és relativament poc pronunciada -prop de 700.000 euros menys-, mentre que la inversió al Sobirà es dispara, sumant gairebé 5 milions més en inversions.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació