Dimecres, 24 d'abril de 2024
curses de muntanya

Abel Carretero, convocat amb la selecció espanyola per al campionat d'Europa de skyrunning

El corredor resident a Vilamur està en bona forma després de quedar tercer a la passada MiM de Penyagolosa

Redacció Vilamur | 9 de novembre de 2021 a les 11:45
El corredor Abel Carretero durant una cursa | CCPS
El combinat nacional de Curses de Muntanya comptarà amb el corredor Abel Carretero per al Campionat d’Europa de Skyrunning, que se celebrarà el proper 19 de novembre dins el marc de la cursa Pisão Extreme, a Portugal. Una prova de 65 quilòmetres i 6.000 metres de desnivell positiu, sobre un recorregut en què el noruec Stian Angermund-Vik té el rècord masculí amb 9 hores, 54 minuts i 40 segons. Un temps que reflecteix la duresa i l'exigència del traçat.

Per Carretero, la cita arriba en el millor moment de la temporada. Tot i patir una lesió a principis d’any, el corredor va ressorgir al juliol amb una segona posició al Trail Molières i una victòria al Trail Ulldeter, però, sobretot, va ser al mes d’agost quan es va coronar amb una gran vuitena posició a la CCC de l’Ultra Trail Mont-Blanc, la cursa més important del panorama internacional.

Recentment, ha reafirmat aquest bon estat de forma amb una tercera posició a la passada MiM de Penyagolosa i una victòria a la Primera Marató de Muntanya de Catalunya. Carretero afirma que "és una bona oportunitat" per intentar arrodonir el que valora com "una molt bona temporada 2021". Per al corredor, ser internacional és "una de les màximes aspiracions com a esportista" i afirma que la idea és "lluitar al màxim per ajudar l’equip a aconseguir el títol de campions".

Abel Carretero ha freqüentat el Pallars des de ben petit, però, captivat pel bonic poble de Vilamur, ja fa uns anys que s’hi va quedar a viure per poder entrenar a l’alta muntanya i preparar-se millor per als seus objectius esportius. Amb un vida senzilla però molt intensa marcada per l’esport d’alt nivell, compagina la feina a distància des de casa amb l’activitat física, un equilibri que darrerament li ha portat molt bons resultats.


Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació