Dissabte, 20 d'abril de 2024
turisme

El Tren dels Llacs finalitza la temporada amb més de 4.700 visitants

El servei de tren històric tanca l'any amb una ocupació de gairebé el 90% durant els mesos d’activitat

Redacció La Pobla de Segur | 5 de novembre de 2021 a les 14:08
El Tren dels Llacs entrant en un túnel | FGC
El Tren dels Llacs ha apagat els seus motors després d’una temporada on ha aconseguit una alta afluència de persones visitants. El passat dissabte 30 d’octubre es va realitzar la darrera circulació d’una temporada marcada per la recuperació de la demanda turística després de les afectacions provocades l’any 2020 per la pandèmia en aquest tren turístic gestionat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

La històrica línia ferroviària entre Lleida i la Pobla de Segur ha rebut un total de 4.709 viatgers i una ocupació del 87,9%. Concretament, el Tren Panoràmic, que ha ofertat 360 places a raó de 90 per cada servei, ha assolit l’aforament complet en les seves circulacions. Pel que fa al Tren Històric, i tenint en compte que es va reduir l'aforament per garantir la seguretat sanitària al tren, ha obtingut un 87,2% d’ocupació.

El Tren dels Llacs ha operat doncs aquest 2021 una temporada pràcticament normal. Ha estat en servei des del 3 d’abril al 30 d’octubre d’aquest any. Durant tot aquest període s’han realitzat un total de 26 circulacions: 22 han estat amb el Tren Històric i 4 amb el Tren Panoràmic. Aquest últim s’ha posat en marxa els dies 24 i el 31 de juliol, i el 7 i 14 d’agost.

El tancament de temporada conclou que el 43,7% dels visitants resideixen a la província de Barcelona, el 21,2% a la ciutat de Barcelona, un 11,4% a la de Tarragona, un 8,9% ho fa a la de Lleida, un 3,9% a la província de Girona i la resta d’altres comunitats i estrangers.

D’altra banda, cal destacar que aquest any s’ha estrenat amb èxit el servei de reserva anticipada en línia de bitllets, el que ha suposat una millora en el sistema de venda del Tren dels Llacs i que ha permès a les persones usuàries assegurar-se la disponibilitat del trajecte el dia que desitgessin realitzar la seva visita.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació