Dijous, 25 d'abril de 2024
visita institucional

José Crespín es reuneix amb els alcaldes de Senterada i Sarroca de Bellera

El subdelegat del govern espanyol a Lleida també ha celebrat una reunió amb Ricard Pérez, representant de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran

Redacció Senterada | 3 de novembre de 2021 a les 11:16
José Crespín visitant l'obrador de Ca d'Antema | Subdelegació del Govern
El subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, s'ha desplaçat aquest dimarts al Pallars Jussà, on ha mantingut reunions de treball amb el delegat territorial de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran i amb els alcaldes de Senterada i Sarroca de Bellera.

Amb Ricard Pérez, el subdelegat ha abordat qüestions d'interès relacionades amb els petits municipis, així com les diferents iniciatives de les administracions locals, autonòmica i estatal per "revertir -segons José Crespín- la situació de despoblament que viuen els pobles petits i, concretament, el Jussà, una de les comarques de Lleida i de Catalunya més afectada per la pèrdua de població".

Crespín s'ha referit, en aquest sentit, al Programa DUS 5.000 d'ajuts a projectes relacionats amb l'energia neta a municipis amb una població inferior als 5.000 habitants que s'emmarquen dins el Pla de Recuperació del Govern d'Espanya i que seran finançats amb els fons europeus del Next Generation. Precisament, l'Institut per a la Diversificació i Estalvi d'Energia (IDAE), adscrit al ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, va convocar el passat divendres una jornada informativa sobre aquest ajuts en la que hi van participar de forma telemàtica 800 representants d'ajuntaments de tot el país.

Posteriorment, el subdelegat s'ha reunit amb l'alcalde de Senterada, Antoni Toló, amb qui ha visitat l'obrador de girella Ca d'Antema, un dels productes més típics dels Pallars i de l'Alta Ribagorça. Crespín ha conegut el procés d'elaboració i l'ampli assortit de productes casolans como ara embotits derivats del porcí, vedella, confitats que elaboren en aquesta carnisseria tradicional.

José Crespín ha finalitzat la visita al Pallars Jussà amb una reunió amb l'alcalde de Sarroca de Bellera, Josep Ramon Lloret, amb qui ha fet un repàs dels temes que més interessen als veïns del municipi.

 

Altres notícies que et poden interessar




 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació