Dissabte, 20 d'abril de 2024
mobilitat

El bus del Parc Nacional d'Aigüestortes duplica el nombre de viatgers

L'augment de la demanda de transport públic s'ha traduït en un estalvi valorat en 54.122 euros en CO2

Redacció Espot | 28 d'octubre de 2021 a les 12:19
Imatge del bus del parc | ACN
El bus del Parc, el servei de transport públic que permet accedir al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, ha incrementat en un 134% aquesta temporada el nombre d'usuaris respecte a la de l'any passat. A més, aquests s'han duplicat en comparació amb 2019, l'any que més persones van transportar, un total de 4.044.

Així, s'ha assolit la xifra de 7.969 viatgers i l'augment de la demanda dels busos per a accedir al Parc Nacional d’Aigüestortes, segons el Govern, es tradueix en una millora per al medi ambient. La reducció de CO₂ per l'estalvi de persones que han passat de fer servir el cotxe al bus ha estat d'un 173% en un any, és a dir, s'ha estalviat prop d’11 tones menys de CO₂. Tot plegat representa un estalvi valorat en 54.122,39 euros.

Aquest programa, vigent des de 2016 i que s'ha renovat per un any més, s'ha millorat enguany pel que fa a la cobertura del transport en bus i la digitalització. D'una banda, s'ha ofert als excursionistes la possibilitat de gaudir del Parc Nacional al llarg del dia, des de les 6h fins a les 21h, afegint també noves expedicions entre el Pla de l'Ermita, Pobla de Segur, Sort i Pont de Suert. De l'altra, s'ha permès comprar els bitllets a través del web de l'operador i s'ha incorporat codis QR a totes les parades per facilitar l'accés a la informació.

Pel que fa a el bus de La Vall Fosca-Telefèric enguany s'ha ajustat els horaris del bus i del telefèric per tal d'afavorir al màxim les connexions amb el tren la Pobla-Lleida. D'aquesta manera, es permet als viatgers tenir una expedició d'anada i una de tornada perfectament coordinada amb els tres mitjans de transport, aconseguint així una mobilitat sostenible i confortable pels usuaris d'aquests trajectes tant d'anada com de tornada. A més, s'ha obert la venda digital de tiquets del telefèric, del bus i del tren.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació