Diumenge, 21 de juliol de 2024
ajuts

Acció Climàtica destina 7,6 milions en ajuts a la diversificació econòmica de les zones rurals

La dotació per al Consorci Leader Pirineu Occidental, que inclou els dos Pallars, és de més de 900.000 euros

Redacció Barcelona | 27 d'octubre de 2021 a les 10:41
Vista aèria del pantà de Terradets | Joana Franch
El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha convocat els ajuts destinats a l'aplicació del desenvolupament local participatiu Leader, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2022, corresponents al 2021. Els ajuts destinats a aquesta setena convocatòria pugen a 7,6 milions d'euros i es preveu que generin una inversió de més de 23 milions, amb l'execució de més de 250 projectes.

Per aquesta convocatòria la dotació pressupostària per al Consorci Leader Pirineu Occidental, que inclou les comarques dels dos Pallars, l'Alta Ribagorça i la Val d'Aran és de 928.455,55 euros. Amb aquests ajuts i en les sis convocatòries anteriors, el Departament ha contribuït a impulsar 1.378 projectes, amb un import total de 45,60 milions d'euros, generant una inversió de 164,60 milions en els territoris rurals Leader de Catalunya. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 30 de novembre.


L'objectiu principal d'aquests ajuts és fomentar inversions que generin activitat econòmica en les zones rurals, i la creació o el manteniment de llocs de treball, principalment de dones i joves. Estan adreçats principalment a actuacions per la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, la creació i desenvolupament de microempreses i pimes, el foment d'activitats turístiques i la conservació i millora del patrimoni rural.

Els ajuts destinats a aquesta setena convocatòria, per un import total de 7.666.666 euros, tenen caràcter de cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), i aniran a càrrec d'una partida pressupostària del Departament d'Acció Climàtica, dotada amb un import màxim de 4.370.000 euros per a l'any 2023, la qual cosa suposa el 57% del finançament d'aquests ajuts. La resta, 3.296.666 euros, aniran a càrrec del fons FEADER, cosa que representa el 43% del finançament.
 

Altres notícies que et poden interessar


 ​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació