Dimarts, 23 d'abril de 2024
recerca

Jordi Solà guanya l'11ª beca de recerca del Pallars Jussà

El geògraf i historiador ha realitzat un estudi de la indústria hidroelèctrica al Pallars entre els anys 1940 i 1965

Redacció Tremp | 26 d'octubre de 2021 a les 11:28
Imatge del guanyador de la beca, Jordi Solà | ACPJ
El jurat de l'11a Beca mossèn Jesús Castells i Serra 2021 ha emès el seu veredicte a favor del projecte presentat pel llicenciat en Geografia i Història, Jordi Solà i Mas amb el títol El temps de Charles R.N. Smith. Un enginyer anglès a la indústria hidroelèctrica del Pallars (1940-1973).

En paraules del mateix Solà, la seva recerca té com a objectiu general "l'estudi de la indústria hidroelèctrica al Pallars durant els anys en què Charles Smith va treballar des de Tremp com a Cap de divisió de les centrals del Pallars". És a dir, entre 1940 i 1965, i el període de jubilació en què va seguir vinculat a l'empresa i a Tremp fins a la seva mort el 1973.

Aquest objectiu té interès, segons el jurat, perquè "permetrà establir una continuïtat en el coneixement històric de la indústria hidroelèctrica al Pallars iniciada per les empreses pioneres", Energia Elèctrica de Catalunya (EEC), absorbida per la Canadenca als anys vint i convertides en FECSA a partir de la dècada de 1950. 

La beca dotada de 3.000 euros bruts més la publicació del treball, és finançada pel Departament de Cultura, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i l'Ajuntament de Tremp. El guanyador disposa d'un any per fer la recerca i presentar els resultats en forma de llibre, que serà editat en la Col·lecció Beca mossèn Jesús Castells i Serra.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació