Dijous, 18 d'abril de 2024
patrimoni

El Sobirà impulsa unes jornades de dinamització del patrimoni cultural de la comarca

L’objectiu és que la població local conegui millor aquest patrimoni i n’esdevingui el seu principal defensor i difusor

Redacció Son | 21 d'octubre de 2021 a les 11:13
Imatge de l'església de Sant Just i Pastor de Son | Catalonia Sacra
La conselleria de Cultura del Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha impulsat la celebració d’unes jornades de dinamització del patrimoni cultural de la comarca. El punt de partida serà el romànic, i enguany es comptarà amb el suport de la Diputació de Lleida i la col·laboració de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu.

Un dels principals objectius de la iniciativa és que la població local conegui millor l’abast, la riquesa i la diversitat d’aquest patrimoni i n’esdevingui el seu principal defensor i difusor. En aquest sentit, les jornades comptaran amb experts especialistes en l'estudi i divulgació del romànic, així com amb guies interpretadors que ja fa temps que donen a conèixer el patrimoni cultural del Pallars Sobirà.

Les jornades donaran el tret de sortida aquest dissabte dia 23 amb un acte de benvinguda a les antigues escoles de Sorpe, al municipi d'Alt Àneu, i una conferència inaugural sobre l'art romànic pirinenc del Pallars Sobirà a càrrec de la catedràtica Immaculada Lorés. A partir del dimarts 26 començaran les visites als temples més importants del romànic a la comarca.

El poble de Son serà la primera parada, tant amb el centre d'interpretació del romànic com amb l'església dels sants Just i Pastor. Dimecres serà el torn de les esglésies de Santa Maria de Ginestarre i Santa Maria de la Serra, a Farrera. I finalment, dijous l'atenció es traslladarà als temples de Sant Serni de Baiasca, a Llavorsí, i de Santa Maria de Gerri de la Sal. La inscripció en aquestes visites és gratuïta i es pot fer a través del telèfon 973 626 436 o enviant un correu a reserves@ecomuseu.com.
 
 

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació