16 d'abril de 2024
economia

Josep González afirma que la nova ruralitat implica tenir una bona xarxa de comunicacions digitals

La Fundació PIMEC i Pallars Actiu fan una crida a les administracions a facilitar que la gent s'instal·li als pobles

Redacció Tremp | 21 d'octubre de 2021 a les 09:35
Josep González durant la seva intervenció en la jornada | ACN
La Fundació PIMEC, amb el suport de Pallars Actiu, ha celebrat aquest dimecres a Tremp la jornada La Nova Ruralitat: dona, innovació i tradició amb l'objectiu d'acompanyar i ajudar a la reactivació econòmica i social de les zones rurals i amb una mirada de futur feminista i sostenible. Josep González, president de la Fundació PIMEC i de Pallars Actiu, ha afirmat que "la nova ruralitat implica tenir una bona xarxa de comunicacions digitals".

González ha recordat que mentre anys enrere la principal preocupació dels habitants de les zones rurals era tenir els serveis mèdics a prop, ara és tenir una bona connexió a Internet, i ha fet una crida a les administracions a facilitar que la gent s'instal·li als pobles. Així mateix, ha apostat per seguir treballant en el desplegament de les comunicacions digitals arreu del territori, tot afirmant que "encara queda feina per fer".

A la jornada que la fundació PIMEC i Pallars Actiu han organitzat a Tremp, hi han participat set comarques rurals de Catalunya i Aragó: el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça, la Ribagorza, el Sobrarbe, l'Aran i el Priorat. L'objectiu de la trobada és convertir-se en un punt de reflexió i de posada en comú d'experiències d'èxit i de generació de reptes per una agenda de la Nova Ruralitat.

L'objectiu de la Fundació està alineat amb l'Estratègia de Desenvolupament Sostenible 2030 del Ministeri de Drets Socials i l'Agenda 2030 i amb les línies estratègiques futures que s'estan promovent des de Brussel·les, tant la nova PAC com en la visió a llarg termini per la revitalització de les zones rurals.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació